breaking news

Rodolfo Vieira vs. Wellington Turman toegevoegd aan UFC 270 op 22 januari

September 30th, 2021 | by Marcel Dorff
Rodolfo Vieira vs. Wellington Turman toegevoegd aan UFC 270 op 22 januari
UFC
0

De Black Belt Hunter Rodolfo Vieira zal op 22 januari aanstaande terugkeren in de Octagon. De Braziliaan treft zijn landgenoot Wellington Turman in de Middleweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie tijdens UFC 270. MMA Fighting maakte melding van de partij.

Rodolfo Vieira (MMA 8-1/UFC 3-1) maakte in 2017 zijn Pro-MMA debuut, maar had daarvoor al zijn sporen verdient in het BJJ. De Braziliaan is een vijfvoudig wereldkampioen BJJ en een zevenvoudig Abu Dhabi BJJ wereldkampioen. Vieira maakte met succes in 2017 de overstap naar het MMA. Na twee overwinningen werd hij gecontracteerd door de ACB (tegenwoordig ACA) organisatie. Vieira vocht driemaal voor de Russische organisatie en wist alle drie zijn partijen te winnen in de eerste ronde. Vieira maakte vervolgens in Juni 2019 bekend dat hij bij de UFC had getekend. Vieira debuteerde in Augustus 2019 tijdens UFC Montevideo tegen de Pool Oskar Piechota. Vieira won het gevecht in de tweede ronde door middel van een Arm-Triangle Choke Submission. En ook een half jaar later wist Vieira wederom zijn partij via een Arm-Triangle Choke Submission te winnen. Ditmaal werd Saparbeg Safarov in de eerste ronde verslagen. Vieira zou vervolgens in Oktober 2020 zijn landgenoot Markus Perez treffen. Echter raakte Vieira geblesseerd en moest hij de partij afzeggen. Uiteindelijk keerde de Braziliaan in Februari 2021 terug in de Octagon tegen Anthony Hernandez. Vieira verloor voor het eerst in zijn MMA carrière en deed dat verrassend genoeg via een Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Vieira wist vervolgens zich te revancheren in zijn daarop volgende partij tegen Dustin Stoltzfus. Via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde won Vieira en pakte hij eveneens de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Wellington Turman (MMA 17-5/UFC 2-3) maakte op 18 jarige leeftijd in 2014 al zijn MMA debuut. Turman die voor Gile Ribeiro Team in Brazilië uitkomt is een van de betere talenten uit dat land. Turman vocht in het regionale Braziliaanse circuit en wist daar een record neer te zetten van 9-1 met onder andere een overwinning tegen Edivaldo Siqueira. Turman tekende vervolgens in 2016 bij de Imortal FC organisatie. Turman won zijn eerste twee gevechten, maar verloor vervolgens van Carlston Harris. Na vervolgens een succesvol uitstapje bij de Brave CF organisatie keerde Turman terug bij Imortal FC. Daar wist hij twee partijen op rij te winnen van respectievelijk Rodrigo Jesus en Rafael Atilio. Turman zou hierna in April 2019 zijn opwachting maken tijdens een Future FC evenement tegen UFC veteraan Marcio Alexandre Jr. Turman won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde en maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut. Tijdens UFC Sacramento in Juli 2019 werd via een controversiële Split Decision verloren van Karl Roberson. Turman wist in zijn daarop volgende gevecht wel zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Op short notice werd in November 2019 landgenoot Markus Perez verslagen via Unanimous Decision. Turman zou vervolgens in Augustus 2020 zijn opwachting maken tegen Andrew Sanchez. Turman ging zwaar KO in de eerste ronde. Echter plande de UFC hem twee maanden later alweer opnieuw in tegen Sean Strickland. Uiteindelijk kwam de partij er niet van nadat Turman positief testte voor COVID-19. En ook in Februari 2021 moest Turman zijn partij afzeggen, ditmaal tegen Aliaskhab Khizriev in verband met een longontsteking. Hierdoor keerde Turman pas in Juni 2021 weer terug in de Octagon tegen landgenoot Bruno Silva. Turman ging zwaar KO in de eerste ronde. Twee maanden later keerde Turman alweer terug in de Octagon tegen Sam Alvey. Turman won de partij via Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »