breaking news

Rodolfo Vieira vs. Dustin Stoltzfus toegevoegd aan UFC evenement op 17 juli

April 28th, 2021 | by Marcel Dorff
Rodolfo Vieira vs. Dustin Stoltzfus toegevoegd aan UFC evenement op 17 juli
UFC
0

De meervoudig wereldkampioen BJJ keert op 17 juli terug in de Octagon. Rodolfo Vieira gaat het opnemen in de Middleweight divisie tegen de Amerikaan Dustin Stoltzfus. MMA Fighting wist de partij te melden, wij kunnen dit bevestigen. De locatie van het gevecht is op dit moment nog niet bekend.

Rodolfo Vieira (MMA 7-1/UFC 2-1) maakte in 2017 zijn Pro-MMA debuut, maar had daarvoor al zijn sporen verdient in het BJJ. De Braziliaan is een vijfvoudig wereldkampioen BJJ en een zevenvoudig Abu Dhabi BJJ wereldkampioen. Vieira maakte met succes in 2017 de overstap naar het MMA. Na twee overwinningen werd hij gecontracteerd door de ACB (tegenwoordig ACA) organisatie. Vieira vocht driemaal voor de Russische organisatie en wist alle drie zijn partijen te winnen in de eerste ronde. Vieira maakte vervolgens in Juni 2019 bekend dat hij bij de UFC had getekend. Vieira debuteerde in Augustus 2019 tijdens UFC Montevideo tegen de Pool Oskar Piechota. Vieira won het gevecht in de tweede ronde door middel van een Arm-Triangle Choke Submission. En ook een half jaar later wist Vieira wederom zijn partij via een Arm-Triangle Choke Submission te winnen. Ditmaal werd Saparbeg Safarov in de eerste ronde verslagen. Vieira zou vervolgens in Oktober 2020 zijn landgenoot Markus Perez treffen. Echter raakte Vieira geblesseerd en moest hij de partij afzeggen. Uiteindelijk keerde de Braziliaan in Februari 2021 terug in de Octagon tegen Anthony Hernandez. Vieira verloor voor het eerst in zijn MMA carrière en deed dat verrassend genoeg via een Guillotine Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Dustin Stoltzfus (MMA 13-2/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die traint en woonachtig is in Duitsland. Stoltzfus is een van de meest getalenteerde vechters in de Duitse MMA scene. Stoltzfus wist in een tijdsbestek van vier jaar een MMA record van 10-1 op te bouwen en wist bij de “We Love MMA” organisatie zowel de FFS titel te winnen als te verdedigen. Stoltzfus maakte in 2019 de overstap naar de eveneens Duitse GMC organisatie. Ook daar wist hij te imponeren met overwinningen op Jonas Billstein en Nihad Nasufovic. Stoltzfus deed vervolgens in Augustus 2020 mee aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Stoltzfus won in de eerste ronde na een blessure bij tegenstander Joe Pyfer via TKO. Ondanks de ongelukkige samenloop van omstandigheden was Dana White overtuigd en gaf Stoltzfus een UFC contract. Stoltzfus maakte zijn UFC debuut in November 2020 tegen Kyle Daukaus. Stoltzfus verloor de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »