breaking news

Rockhold weigert gevecht tijdens UFC 205

September 7th, 2016 | by Redactie

Luke Rockhold laat weten niet meer in actie komen voor de UFC zolang ze niet met meer geld over de brug komen.

Chris Weidman zou niets liever willen dan zich te revancheren tegen Rockhold waar hij in december 2015 zijn titel aan verloor. Nu UFC 205 in New York om de hoek komt kijken is het op papier een 1-2-3tje om de twee wederom aan elkaar te koppelen.

De voormalig Middleweight kampioen heeft het gevecht echter afgewezen en zal niet in actie komen tijdens het grote evenement in New York. Rockhold gaf recent in een interview aan diverse aanbiedingen te hebben gekregen om te gaan werken als model voor enkele top merken in de kledingindustrie. De carrièreswitch hoeft echter geen definitief afscheid van zijn MMA carrière te betekenen.

“I’m a fighter at heart, but I’m here to get paid. I’m not going to just go out there and put my body on the line when I can get paid that much more in the modelling world. The money I would get to fight again is bullshit.”

 Rockhold lijkt me deze uitspraken een duidelijk statement richting het bestuur van de UFC te maken. Willen ze hem nog terug in de Octagon zien, zullen ze met een aanzienlijk beter aanbod moeten komen.

‘Fighter Pay’ is een terugkomend onderwerp dat op dit moment een hoogtepunt lijkt te bereiken en de UFC in een benarde situatie duwt. Na de lancering van de ‘Professional Fighter Association’ die zich zal inzetten voor betere voorwaarden en meer loon voor de vechters, de overstap van enkele top UFC vechters naar concurrent Bellator nu de carrière switch van een voormalig kampioen is het de vraag wanneer de UFC inziet dat ze hun vechters over de gehele linie meer zullen moeten gaan betalen om deze slag niet te verliezen.

Leave a Reply

Translate »