breaking news

Robin van Roosmalen vs Kiatmookao voor Featherweight titel in Den Bosch

March 31st, 2017 | by Stefan Van Erp
Robin van Roosmalen vs Kiatmookao voor Featherweight titel in Den Bosch
GLORY
0

GLORY heeft bekend gemaakt dat Robin van Roosmalen en Petchpanomrung Kiatmookao zullen gaan vechten om de GLORY Featherweight titel tijdens GLORY 41 in de Brabanthallen in Den Bosch. Van Roosmalen is de voormalig Featherweight kampioen maar moest zijn titel inleveren nadat hij tijdens GLORY 37 het beoogde gewicht van 65 kilogram niet had gehaald.

Robin van Roosmalen (KB 48-16-3/ GLORY 13-3) is de eerste persoon ooit die in GLORY in twee verschillende gewichtsklassen de titel wist te behalen. Van Roosmalen zit sinds het begin bij de organisatie en vocht zijn eerste partij tijdens GLORY 1 in Stockholm. Daar wist hij te winnen via een Unanimous Decision in de eerste ronde van het Lightweight toernooi. Hiermee plaatste van Roosmalen zich voor het Lightweight titeltoernooi in Rome tijdens GLORY 3. Zijn eerste partij van de avond won van Roosmalen tegen Tim Thomas via een TKO in de tweede ronde. In de halve finale wachtte Sanny Dahlbeck welke van Roosmalen ook won via een TKO. Tijdens de finale wachtte Giorgio Petrosyan. Van Roosmalen verloor de partij via een Unanimous Decision. Nadat van Roosmalen tijdens GLORY 12 verloor tegen Andy Ristie om de Lightweight titel mocht hij het tijdens GLORY 18 in Oklahoma nogmaals proberen. Deze keer wist van Roosmalen wel te winnen via een Majority Decision tegen Davit Kiria. Daarna verdedigde van Roosmalen zijn titel tweemaal succesvol. Tijdens GLORY 31 in Amsterdam verloor van Roosmalen zijn titel via een controversiële Split Decision tegen huidig kampioen Sitthichai Sitsongpeenong. Van Roosmalen stapte over naar Featherweight en mocht direct voor de titel vechten. Gabriel Varga was de titelhouder en werd dus zijn tegenstander tijdens GLORY 34 in Denver. Van Roosmalen overklaste Varga volledig en won via een TKO in de vierde ronde. Helaas kon van Roosmalen zijn titel niet verdedigen tijdens GLORY 37 in Los Angeles doordat hij het gewicht niet had gehaald. Het gevecht tegen Matt Embree ging wel door en ook in deze was van Roosmalen te sterk en won via een TKO in de vierde ronde.

Petchpanomrung Kiatmookao (KB 156-35-2/ GLORY 3-0) is een 21-jarige Thai met bijna 200 professionele wedstrijden achter zijn naam. Na een succesvolle periode in Thailand maakte Kiatmookao eind vorig jaar zijn debuut voor GLORY. Tijdens GLORY 35 in Nice was Stanislav Renita zijn tegenstander. Kiatmookao won via een Unanimous Decision en werd vervolgens uitgenodigd voor het Featherweight Contender toernooi in Brussel. Dit toernooi vond plaats afgelopen zaterdag tijdens GLORY 39. De eerste tegenstander van Kiatmookao deze avond was Alexey Ulyanov. In een redelijk eenzijdige partij wist Kiatmookao vrij eenvoudig te winnen via een Unanimous Decision. Vervolgens vocht Kiatmookao tegen Serhiy Adamchuk in de finale van het toernooi. Het werd een spannende partij die beide kanten op kon vallen. Uiteindelijk won Kiatmookao via een Split Decision en werd winnaar van het toernooi en eerste uitdager voor de titel.

Kaarten voor GLORY 41 zijn vanaf vanmiddag 4 uur te koop! Wil jij deze unieke ervaring een keer live meemaken? Check dan tickets.glorykickboxing.com voor meer info.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »