breaking news

Robin van Roosmalen vs Kiatmookao in Johan Cruijff Arena

August 23rd, 2018 | by Stefan Van Erp
Robin van Roosmalen vs Kiatmookao in Johan Cruijff Arena
GLORY
0

Robin van Roosmalen zal zijn GLORY Featherweight titel gaan verdedigen tegen Petchpanomrung Kiatmookao in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Van Roosmalen vocht vorig jaar ook tegen de Thai en wist toen te winnen via een Decision. De rematch stond oorspronkelijk voor GLORY 55 gepland maar toen moest van Roosmalen afhaken wegens een blessure. GLORY 59 in Amsterdam wordt gehouden op 29 september aanstaande. 

Powered by Aiki Budo.

Robin van Roosmalen (KB 40-7/GLORY 16-3) is de eerste persoon ooit die in GLORY in twee verschillende gewichtsklassen de titel wist te behalen. Van Roosmalen zit sinds het begin bij de organisatie en vocht zijn eerste partij tijdens GLORY 1 in Stockholm. Daar wist hij te winnen via een Unanimous Decision in de eerste ronde van het Lightweight toernooi. Hiermee plaatste van Roosmalen zich voor het Lightweight titeltoernooi in Rome tijdens GLORY 3. Zijn eerste partij van de avond won van Roosmalen tegen Tim Thomas via een TKO in de tweede ronde. In de halve finale wachtte Sanny Dahlbeck welke van Roosmalen ook won via een TKO. Tijdens de finale wachtte Giorgio Petrosyan. Van Roosmalen verloor de partij via een Unanimous Decision. Nadat van Roosmalen tijdens GLORY 12 verloor tegen Andy Ristie om de Lightweight titel mocht hij het tijdens GLORY 18 in Oklahoma nogmaals proberen. Deze keer wist van Roosmalen wel te winnen via een Majority Decision tegen Davit Kiria. Daarna verdedigde van Roosmalen zijn titel tweemaal succesvol. Tijdens GLORY 31 in Amsterdam verloor van Roosmalen zijn titel via een controversiële Split Decision tegen huidig kampioen Sitthichai Sitsongpeenong. Van Roosmalen stapte over naar Featherweight en mocht direct voor de titel vechten. Gabriel Varga was de titelhouder en werd dus zijn tegenstander tijdens GLORY 34 in Denver. Van Roosmalen won via een TKO in de vierde ronde. Tijdens GLORY 41 in Den Bosch bewees van Roosmalen andermaal dat hij de absolute kampioen in zijn gewichtsklasse is. In een spannend gevecht over de volle 5 ronden wist hij de Thai Petchpanomrung Kiatmookao te verslaan. Daarna verdedigde van Roosmalen zijn titel succesvol tegen Serhiy Adamchuk in Amsterdam. Vervolgens nam van Roosmalen het op tegen Interim kampioen Kevin VanNostrand. Van Roosmalen liet zien dat hij de betere vechter was en won via een redelijk eenvoudige Unanimous Decision. Hiermee komt hij op 16 overwinningen binnen GLORY.

Petchpanomrung Kiatmookao (KB 160-36-2/GLORY 7-1-0) is een zeer getalenteerde Thai met bijna 200 professionele wedstrijden achter zijn naam. Na een succesvolle periode in Thailand maakte Kiatmookao eind 2016 zijn debuut voor GLORY. Tijdens GLORY 35 in Nice was Stanislav Renita zijn tegenstander. Kiatmookao won via een Unanimous Decision en werd vervolgens uitgenodigd voor het Featherweight Contender toernooi in Brussel. De eerste tegenstander van Kiatmookao deze avond was Alexey Ulyanov. In een redelijk eenzijdige partij wist Kiatmookao vrij eenvoudig te winnen via een Unanimous Decision. Vervolgens vocht Kiatmookao tegen Serhiy Adamchuk in de finale van het toernooi. Het werd een spannende partij die beide kanten op kon vallen. Uiteindelijk won Kiatmookao via een Split Decision en werd winnaar van het toernooi en eerste uitdager voor de titel. In dit titelgevecht nam Kiatmookao het op tegen Robin van Roosmalen. In een spannende partij over de volle 5 ronden verloor de Thai via een Decision. Daarna reisde Kiatmookao mee naar China om het daar op te nemen tegen Lei Xie. Kiatmookao herpakte zich en won via een Decision. Tijdens GLORY 49 in Rotterdam nam Kiatmookao het op tegen Zakaria Zouggary. Kiatmookao kwam met een verwoestende KO en won de partij. Vervolgens nam hij het op tegen Abdellah Ezbiri tijdens GLORY 53 in Lille. Wederom liet hij zien dat hij de volgende in lijn is voor een titelgevecht. Met een verwoestende headkick maakte hij in de tweede ronde een einde aan de partij.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »