breaking news

Robin van Roosmalen verdedigt Featherweight Titel in Los Angeles

November 5th, 2016 | by Marcel Dorff
Robin van Roosmalen verdedigt Featherweight Titel in Los Angeles
GLORY
0

GLORY heeft eerder vandaag bekend gemaakt dat GLORY Featherweight Kampioen Robin van Roosmalen zijn eerste titelverdediging zal plaatsvinden op 20 Januari 2017 in Los Angeles, Californië tijdens GLORY 37. De Nederlander zal het opnemen tegen de Canadees Matt Embree.

Robin van Roosmalen (KKB 47-16-3/GLORY 12-3) wordt al jaren gezien wereldwijd als een van de beste kickboksers ter wereld. Van Roosmalen is de enige vechter in GLORY die twee titels wist te winnen in twee verschillende gewichtsklassen. De Nederlander won in 2014 de GLORY Lightweight titel door Davit Kiria te verslaan. Van Roosmalen verdedigde die titel driemaal, tweemaal met succes tegen Andy Ristie & Sitthichai Sitsongpeenong. Echter ging het fout eerder dit jaar in Amsterdam. Sitthichai Sitsongpeenong was via Split Decision volgens de juryleden te sterk en wist in ”hostile territory” er dus met de belt vandoor te gaan. Van Roosmalen ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag om de Canadese Featherweight Kampioen Gabriel Varga uit te dagen. Een goede zet zo bleek. Van Roosmalen won aan het einde van de vierde ronde via TKO (Corner Stoppage). Hierdoor is ”Pokerface” nu de GLORY Featherweight Kampioen.

Matt Embree (KKB 39-7/GLORY 2-0) maakte pas in September van dit jaar zijn debuut voor GLORY. De Canadees vocht tijdens GLORY 33 als een van de vier deelnemers in het Featherweight toernooi. Embree won zijn eerste gevecht via TKO tegen Chi-Bin Lim na twee knockdowns in de tweede ronde. Vervolgens vocht Embree de finale tegen Giga Chikadze. Embree won via KO in de tweede ronde, dit leverde hem een titelgevecht op tegen de winnaar van Varga vs. Van Roosmalen. Dat is dus Van Roosmalen geworden.

Tijdens GLORY 37 zal er ook een 4-man Welterweight toernooi plaatsvinden. De deelnemers zijn nog onbekend. Het ligt voor de hand dat de winnaar waarschijnlijk zal vechten tegen de winnaar van het titelgevecht tussen huidig GLORY Welterweight Kampioen Nieky Holzken en de Fransman Cedric Doumbe. Het gevecht tussen Holzken en Doumbe vindt plaats op 10 December in Oberhausen.

GLORY maakte ook nog bekend dat op 24 Februari 2017 GLORY 38 zal plaatsvinden in de Sears Centre Arena in Hoffman Estates, Illinois. Het evenement heeft de naam Glory 38 : Chicago. Gevechten voor deze card zijn nog niet bekend gemaakt.

Leave a Reply

Translate »