breaking news

Robin van Roosmalen haalt zijn gram 

January 21st, 2017 | by Stefan Van Erp

Robin van Roosmalen heeft zijn partij afgelopen nacht tijdens GLORY 37 in Los Angeles winnend afgesloten. In de vierde ronde maakte John McCarthy een einde aan de partij na een harde linkerhoek op de lever van Matt Embree.

De partij begon met de wetenschap dat van Roosmalen zijn titel niet kon verdedigen omdat hij te zwaar naar de weging kwam. Dit betekende dat hij gestript werd van zijn belt en hij dus ook niet de belt zou krijgen als hij tot winnaar zou worden uitgeroepen.  

Van Roosmalen domineerde de technisch hoogstaande partij. Hij leverde constant druk op Embree die op zijn beurt een aantal keer wist te counteren. De harde legkicks van van Roosmalen zorgden ervoor dat Embree steeds moeilijker ging bewegen door de ring. In de vierde ronde wist van Roosmalen een perfecte combinatie in te zetten met een snoeiharde stoot tegen het lever van Embree gevolgd door een aantal stoten. Embree zakte door zijn benen en scheidsrechter McCarthy zag direct dat het einde wedstrijd was en stapte in.

Na afloop liet een duidelijk gefrustreerde van Roosmalen weten dat de weegschaal in het hotel, die door de organisatie werd aangeleverde, afweek van de weegschaal tijdens de officiële weging. Van Roosmalen geeft aan dat hij stipt op gewicht was in het hotel.

Nu van Roosmalen gewonnen heeft geeft hem dit het recht om zijn volgende partij weer voor de titel te vechten. Zijn tegenstander hiervoor is nog onbekend. Na afloop liet van Roosmalen via Twitter weten dat hij nog steeds de pound for pound koning is.

https://twitter.com/robinvroosmalen/status/822698791589380096

 

Comments are closed.

Translate »