breaking news

Robbie Lawler & Rafael Dos Anjos verzorgen Main Event in Winnipeg + meer

October 12th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist een groot aantal gevechten bekend gemaakt van de UFC on FOX 26 card in Winnipeg, Manitoba, Canada. Tijdens het Main Event zal voormalig Welterweight Kampioen Robbie Lawler het opnemen tegen voormalig Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos in de Welterweight divisie. De UFC maakte eveneens bekend dat ook de Canadezen Chad Laprise en Nordine Taleb hun opwachting zullen maken tijdens dit evenement. Beide mannen vechten in de Welterweight divisie tegen respectievelijk Galore Bofando en Sultan Aliev. De Bell MTS Place is op 16 December 2017 het strijdtoneel voor dit evenement.

Lees hieronder meer over de zes vechters.

Robbie Lawler vs. Rafael Dos Anjos

Robbie Lawler (MMA 28-11-0-1/UFC 13-5-0-0) maakte als groot talent in 2002 zijn debuut in de UFC. Maar werd pas 12 jaar later kampioen bij de organisatie. Lawler verliet de UFC in 2004 nadat hij te vaak in een kort tijdsbestek had verloren. Pas 9 jaar later door de fusie van Strikeforce en de UFC keerde hij terug in de Octagon. Met succes!!! Lawler won acht van zijn tien gevechten in de UFC, waaronder een titeloverwinning tegen Johny Hendricks. Vervolgens verdedigde Lawler met succes zijn titel tegen Rory MacDonald en Carlos Condit alvorens in Juli 2016 KO te gaan tegen Tyron Woodley. Lawler zou het vervolgens in New York opnemen tegen Donald Cerrone, maar raakte geblesseerd. Het gevecht werd vervolgens herboekt voor UFC 213. Echter was het ditmaal Cerrone die wegens een infectie het gevecht niet kon halen. Hierdoor werd het gevecht verplaatst naar UFC 214 drie weken later. In een zeer aan elkaar gewaagd gevecht was het uiteindelijk Lawler die meer overtuigend was en de overwinning via Unanimous Decision naar zich toe trok.

Rafael Dos Anjos (MMA 27-9/UFC 16-7) vecht al sinds 2008 in de UFC en kwam de organisatie binnen met twee verliespartijen op rij. Echter richtte Dos Anjos zich op en begon aan een mooie reeks van negen overwinningen en twee verliespartijen. In 2015 mocht Dos Anjos vechten voor de Lightweight titel tegen toenmalig kampioen Anthony Petis. Dos Anjos won via een Unanimous Decision. Daarna verdedigde Dos Anjos zijn titel eenmaal tegen Donald Cerrone en won deze partij vrij eenvoudig via een TKO in de eerste ronde. Daarna zou Dos Anjos zijn titel gaan verdedigen tegen Conor McGregor tijdens UFC 196. Echter brak hij zijn voet waardoor het gevecht niet door kon gaan. Vervolgens was het de beurt aan Eddie Alvarez om te proberen de titel te pakken. Alvarez won via TKO in de eerste ronde. Dos Anjos vocht vervolgens zijn laatste partij op Lightweight tegen Tony Ferguson. In een keihard gevecht over de volle 5 ronden verloor Dos Anjos via een Unanimous Decision. Daarna maakte hij bekend een gewichtsklasse hoger te gaan vechten omdat zijn lichaam de weightcut naar Lightweight niet meer aan kon. Dos Anjos maakte zijn Welterweight debuut eerder dit jaar tegen de Belg Tarec Saffiedine. Dos Anjos was duidelijk de betere en won terecht via Unanimous Decision. Dos Anjos wist vervolgens in September tijdens UFC 215 in Edmonton een zeer sterke performance neer te zetten. Via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde werd Neil Magny betrekkelijk eenvoudig verslagen.

Chad Laprise vs. Galore Bofando

Chad Laprise (MMA 12-2/UFC 5-2) kwam met een ongeslagen record van 7-0 de UFC binnen. Hij deed dat via TUF Nations. Laprise won in 2014 TUF Nations door in de finale zijn landgenoot (en inmiddels teamgenoot) Olivier Aubin-Mercier via Split Decision te verslaan. Laprise vervolgde met overwinningen tegen Yosdenis Cedeno en Bryan Barberena. In Augustus 2015 had Laprise zijn eerste tegenslag, Francisco Trinaldo was in Canada te sterk voor de Canadees, en finishte Laprise via TKO in de eerste ronde. Begin 2016 verloor Laprise opnieuw, ditmaal was TUF 9 winnaar Ross Pearson te sterk via een zeer aan elkaar gewaagde Split Decision. Laprise herpakte zich echter in Augustus 2016 tijdens UFC Vancouver. Thibault Gouti werd via TKO verslagen, waardoor Laprise nu weer naar boven kon kijken. Laprise zou het vervolgens in December 2016 opnemen tegen Li Jingliang, echter raakte Laprise geblesseerd waardoor het gevecht niet door ging. Laprise stapte vervolgens in Juli dit jaar zelf in als late replacement voor de geblesseerde Alan Jouban tegen Brian Camozzi. Laprise zette zijn meest indrukwekkende prestatie tot dusver neer door Camozzi in de derde ronde via een vernietigend harde stoot naar het lichaam te finishen. Het leverde Laprise de Performance of the Night bonus op.

Galore Bofando (MMA 5-2/UFC 1-0) is vooral bekend in het Britse MMA circuit. Bofando begon zijn Pro-MMA carrière in 2010. Tijdens zijn debuut verloor Bofando via diskwalificatie na een illegale knietechniek in de tweede ronde van Jerome Carol. Vervolgens wist Bofando een winstreak van drie gevechten te behalen. Wat hieraan opviel is dat tussen het tweede en derde gevecht een tijdsperiode van ruim anderhalf jaar zat. Eind 2012 verloor Bofando voor de tweede keer in zijn carrière. Opmerkelijk genoeg werd opnieuw via diskwalificatie verloren. Ditmaal opnieuw via een illegale knietechniek. Hierna vocht Bofando tweeënhalf jaar niet. Begin 2015 vocht Bofando zijn voorlopig laatste gevecht tegen Kester Mamba. Bofando won dit gevecht via TKO in de eerste ronde. Uiteindelijk werden in 2015 nog twee gevechten in de BAMMA en Killacam Fight Night promoties van Bofando gecanceld. Bofando maakte dus na bijna tweeënhalf jaar zonder Pro-MMA gevecht in Juli zijn UFC debuut tegen Charlie Ward. Bofando had geen enkele problemen met de trainingspartner van Conor McGregor en finishte hem in de eerste ronde via een zeer opmerkelijk KO. Hij smeet de Ier vanaf de clinch positie tegen de Octagon op de grond. Bofando kreeg voor de KO overwinning de Performance of the Night bonus.

Nordine Taleb vs. Sultan Aliev

Nordine Taleb (MMA 13-4/UFC 5-2) is een Fransman die al jaren in Canada vecht en inmiddels ook een Canadees paspoort heeft. Hij deed mee aan liefst twee Ultimate Fighter seizoenen. In de Amerikaanse kwam Taleb niet verder dan de eliminatie ronde, maar tijdens TUF Nations maakte hij het tot de laatste schifting. Maar ook tijdens TUF Nations kwam Taleb niet verder dan de eerste ronde. Ondanks dit gegeven zag de UFC toch brood in de Fransman die tijdens de TUF Nations finale in 2014 zijn UFC debuut mocht maken tegen Vik Grujic. Taleb won het gevecht via Unanimous Decision en verzekerde zichzelf hiermee van een langer verblijf in de organisatie. Vervolgens wist Taleb ook te winnen van Li Jingliang en Chris Clements waardoor de Fransman een gevecht kreeg aangeboden tegen de op dat moment ongeslagen Warlley Alves. Alves bleek een maatje te groot en finishte Taleb via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens werd Taleb gematcht tegen Erick Silva tijdens UFC 196 in Las Vegas, Nevada. Underdog Taleb verraste Erick Silva en sloeg de Braziliaan KO in de tweede ronde via een keiharde stoot. Taleb zou het vervolgens tijdens International Fight Week opnemen tegen Alan Jouban, maar moest wegens een blessure verstek laten gaan. In Februari 2017 nam Taleb het in Canada op tegen de Argentijn Santiago Ponzinibbio. In een vrij gelijkwaardig gevecht won Ponzinibbio via Unanimous Decision. Taleb keerde vervolgens terug in Mei dit jaar tijdens UFC Stockholm. Taleb’s originele tegenstander Emil Meek raakte geblesseerd en werd vervangen door nieuwkomer Oliver Enkamp. Taleb was duidelijk de meer ervaren vechter en wist het gevecht zonder al teveel moeite via Unanimous Decision over de streep te trekken.

Sultan Aliev (MMA 13-2/UFC 0-1) debuteerde voor de UFC in Januari 2015. In Zweden verloor de Rus van de Amerikaan Kenny Robertson via KO in de eerste ronde. Van Aliev werd vervolgens een tijdje niets meer vernomen, tot de zomer van 2016. Hij stond gepland om het op te nemen tegen de Zuid-Koreaan Hyun Gyu Lim. Echter blesseerde Aliev zich tijdens training en moest hij afzeggen. Ruim anderhalf jaar na zijn KO verlies tegen Kenny Robertson keerde Aliev pas terug in de Octagon om het op te nemen tegen de Serviër Bojan Velickovic. Aliev die bij de Wereldkampioenschappen Sambo in 2014 nog een gouden medaille won wist zijn worstelen zeer goed te gebruiken tegen Velickovic en won het gevecht via Split Decision.

 

Comments are closed.

Translate »