breaking news

Rob Font duelleert tegen Alejandro Perez tijdens de TUF 24 Finale in Las Vegas

October 26th, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC via haar Spaanse Twitterkanaal bekend gemaakt dat Team Sityodtong vechter Rob Font het zal opnemen tegen de TUF Latin America Bantamweight winnaar Alejandro Perez. Het Bantamweightgevecht zal plaatsvinden op 3 December 2016 in Las Vegas, Nevada.

Rob Font (MMA 12-2/UFC 2-1) maakte in de zomer van 2014 zijn debuut in de UFC. Hij wist veteraan George Roop al in de eerste ronde te stoppen via een KO. Door blessures duurde het vervolgens anderhalf jaar voordat we Font terug zagen. In Boston werd debutant Joey Gomez in de tweede ronde verslagen via (T)KO. In zijn laatste gevecht in de UFC verloor Font door middel van Unanimous Decision tegen John Lineker (op dit moment een van de topcontenders in de Bantamweight divisie). Font zou op 8 Oktober jl. vechten in Manchester tegen Ian Entwistle. Entwistle raakte echter door weightcutting ziek, en het gevecht werd één dag van tevoren afgelast.

Alejandro Perez (MMA 17-6-1/UFC 3-1-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens het eerste seizoen van TUF Latin America. Hij wist de finale te halen, waarin hij vocht tegen voormalig tegenstander en goede vriend Jose Alberto Quinonez. Perez was sterker dan Quinonez en won vrij duidelijk (mede dankzij twee punten in mindering voor Quinonez wegens kopstoten) via Unanimous Decision. Ongeveer een half jaar later vocht Perez tegen Patrick Williams. Een partij die Perez snel zal willen vergeten. Binnen 30 seconden wist Williams de Mexicaan via een Guillotine Choke te finishen. Perez kwam sterk terug en won vervolgens via TKO van zowel Scott Jorgensen als Ian Entwistle. Afgelopen September stond Perez gepland om het op te nemen tegen Manny Gamburyan. Gamburyan trok zich terug om persoonlijke redenen en werd vervangen door Alberto Morales. In een rommelig maar leuk gevecht kreeg Perez een punt in mindering omdat hij volgens de scheidsrechter zijn tegenstander na het gaan van de toeter had geslagen. Door dit punt in mindering won Perez niet, maar eindigde het gevecht in een Majority Draw.

pixlr_20161026013348177

Leave a Reply

Translate »