breaking news

RIZIN FF kampioen Jiri Prochazka maakt UFC debuut tegen Volkan Oezdemir tijdens UFC 251

June 8th, 2020 | by Redactie
RIZIN FF kampioen Jiri Prochazka maakt UFC debuut tegen Volkan Oezdemir tijdens UFC 251
UFC
0

De Tsjech Jiri Prochazka krijgt in zijn eerste partij voor de UFC meteen een voormalig titeluitdager en huidig top 10 vechter tegenover zich. Volkan Oezdemir zal op 11 juli de tegenstander zijn tijdens UFC 251. Dit bevestigde Prochazka’s management na een tweet van ESPN’s Brett Okamoto. Beide vechters treffen elkaar in de Light-Heavyweight divisie op “Fight Island”.

Volkan Oezdemir (MMA 17-4/UFC 5-3) kwam begin 2017 als vervanger voor Jan Blachowicz de UFC binnen. Hierdoor kwam Oezdemir tegen Ovince Saint Preux te staan. In een niet al te hoogstaande partij wist Oezdemir via een Split Decision aan het langste eind te trekken. Oezdemir is de eerste Zwitser ooit onder contract bij de UFC. Hij traint in Zwitserland bij de Fight Move Academy, en in de VS bij Hard Knocks 365. Oezdemir staat bekend om zijn sterke standup en heeft elf van zijn in totaal vijftien overwinningen gepakt via (T)KO. Oezdemir vocht onder meer twee partijen voor de Bellator MMA organisatie. Hij wist te winnen via TKO van Josh Lanier, en verloor zijn enige Pro-MMA partij vervolgens via Submission van Kelly Anundson. Tijdens UFC Stockholm vocht Oezdemir zijn tweede partij voor de UFC. Tijdens het Co-Main Event stond de sterke Misha Cirkunov tegenover hem. Cirkunov ging vol voor de ”kill” en was te wild. Oezdemir bleef rustig en wist een perfecte stoot te landen achter het oor van Cirkunov. Op de plaats waar het evenwichtsorgaan zich bevindt. Cirkunov ging neer waardoor Oezdemir een KO overwinning mocht bijschrijven. Oezdemir die inmiddels zijn bijnaam liet veranderen naar ”No Time” denderde door in de divisie met een zeer zware KO aan het adres van Jimi Manuwa. Hierdoor mocht Oezdemir in Januari 2018 voor de titel vechten tegen Daniel Cormier. Oezdemir verloor uiteindelijk via TKO in de tweede ronde. Oezdemir werd vervolgens tweemaal ingepland tegen ”Shogun” Rua maar beide keren zou het gevecht niet doorgaan om verschillende redenen. Vervolgens moest Oezdemir ook verstek laten gaan voor zijn ingeplande gevecht tegen Alexander Gustafsson. De Zwitser liep een blessure op en kon daardoor niet vechten tijdens UFC 227. Hierdoor kwam Oezdemir pas in Oktober 2018 weer in actie. Tijdens het Main Event van UFC Moncton verloor Oezdemir in een zeer sterk gevecht van Anthony Smith via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Oezdemir keerde vervolgens in Maart 2019 alweer terug in de Octagon. De Zwitser nam het op tegen de ongeslagen Dominick Reyes. Oezdemir verloor via een zeer controversiële Split Decision. Oezdemir zou vervolgens in Juni 2019 terugkeren tijdens UFC Stockholm tegen Ilir Latifi. Echter blesseerde Latifi tijdens Fight Week zijn rug en werd het gevecht gecanceld. Beide mannen werden vervolgens opnieuw ingeroosterd tijdens UFC Newark in Augustus 2019. Oezdemir wist zijn losing streak van drie gevechten te doorbreken door Latifi via KO in de tweede ronde te stoppen. De Zwitser kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Oezdemir werd vervolgens gematcht tegen de in de UFC nog ongeslagen Oostenrijker Aleksandar Rakic tijdens UFC Busan in December 2019. Oezdemir won het gevecht via Split Decision.

Embed from Getty Images

Jiri Prochazka (MMA 26-3-1) begon zijn MMA carrière in 2012. Prochazka vocht in het regionale Tsjechische MMA circuit en maakte hier en daar uitstapjes naar Rusland. Prochazka wist in zijn eerste drie jaar als professional een record bij elkaar te vechten van 14-2-1. Dit leverde hem een contract op bij de RIZIN FF organisatie. Prochazka was een van de deelnemers aan de Heavyweight Grand Prix. De Tsjech versloeg Vadim Nemkov en Satoshi Ishii onderweg naar de finale, maar kwam te kort tegen “King Mo” Lawal. Prochazka wist zich vervolgens meer dan goed te herpakken en won zeven gevechten op rij waarvan zes in de eerste ronde. Hierdoor mocht hij voor de vacante titel vechten tegen King Mo Lawal in een rematch. Ditmaal won Prochazka in de derde ronde via KO en pakte de titel. Prochazka zou vervolgens Fabio Maldonado verslaan in een “non-titlefight” en hierna met succes zijn titel verdedigen tegen CB Dollaway. Prochazka neemt zijn winstreak van tien gevechten mee de Octagon in.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »