breaking news

RIZIN FF boekt Kron Gracie vs. Tatsuya Kawajiri en een rematch

November 1st, 2016 | by Marcel Dorff

Afgelopen nacht was er een persconferentie van de RIZIN FF organisatie. RIZIN FF president Noboyuki Sakakibara liet weten dat kersverse aanwinst Tatsuya Kawajiri het zal opnemen tegen de Braziliaanse BJJ specialist Kron Gracie. Ook werd er een rematch tussen Charles Bennett en Minoru Kimura aangekondigd.

Tatsuya Kawajiri werd onlangs in overleg met de UFC van zijn contract ontheven. Niet veel later tekende de Japanse veteraan bij de RIZIN FF organisatie. Zijn eerste gevecht zal plaatsvinden op 29 December 2016 tijdens de RIZIN FF World Grand-Prix 2016 : 2nd Round. Zijn tegenstander is niemand minder dan Kron Gracie. Gracie (zoon van Rickson Gracie) is een 1st degree Black Belt in Gracie Jiu Jitsu, en maakte eind 2014 zijn MMA debuut. Gracie won tot noch toe al zijn MMA wedstrijden via Submission en is ongeslagen met een 3-0 record.

Ook werd de rematch bekend gemaakt tussen Charles Bennett en Minoru Kimura. In September vochten beide mannen ook al tegen elkaar tijdens het tweede RIZIN FF evenement. Toen wist Bennett het gevecht via TKO binnen 10 seconden te beslissen. Kimura, een protegé van Wanderlei Silva zal zich willen revancheren en krijg dus nu die kans. De rivaliteit tussen het team van Wanderlei Silva en Charles Bennett is al jaren bezig, in December zal hier dus opnieuw een hoofdstuk aan worden toegevoegd.

Zoals bekend zullen ook de Kwartfinales van het Open Weight toernooi gevochten gaan worden. De Halve Finales en Finale zullen waarschijnlijk plaatsvinden twee dagen later op 31 December tijdens RIZIN FF World Grand-Prix 2016 : Final Round.

Verder waren de volgende gevechten al bekend :
– Miyu Yamamoto vs. Andy Nguyen
– Asen Yamamoto vs. Hideo Tokoro

Toernooi gevechten :
– Wanderlei Silva vs. Mirko CroCop (nog niet officieel, maar wel zo goed als zeker).
Andere deelnemers : Shane Carwin, Szymon Bajor, Baruto Kaito, Jiri Prochazka, Valentin Moldavsky & Ali Aliakbari.

Leave a Reply

Translate »