breaking news

RIZIN FF 15 komt met Light-Heavyweight titel gevecht tussen King Mo en Jiri Prochazka + meer

January 31st, 2019 | by Redactie
RIZIN FF 15 komt met Light-Heavyweight titel gevecht tussen King Mo en Jiri Prochazka + meer
Rizin FF
0

RIZIN FF heeft vanmorgen tijdens de persconferentie vier gevechten aangekondigd voor het RIZIN FF 15 evenement dat zal plaatsvinden op 21 April 2019 in de Yokohama Arena te Japan. King Mo Lawal zal het opnemen tegen de Tsjech Jiri Prochazka in een rematch voor de allereerste Light-Heavyweight titel uit de historie van de organisatie. Eveneens maakt ook Bantamweight Kampioen Kyoji Horiguchi zijn opwachting tijdens dit evenement. Horiguchi neemt het op tegen de van de UFC overgekomen Ben Nguyen in een non-titlefight. Verder werden er nog twee partijen bekend gemaakt.

Lees hieronder verder.

King Mo Lawal is uiteraard geen onbekende in de MMA wereld. De voormalig Strikeforce Kampioen vocht de laatste jaren voor zowel Bellator MMA als voor de RIZIN FF organisatie. Bij RIZIN FF wist King Mo in 2015 het Heavyweight toernooi op zijn naam te schrijven. King Mo won hiervoor binnen drie dagen ook drie gevechten. In de finale werd Jiri Prochazka verslagen via KO in de eerste ronde. King Mo keerde vervolgens een jaar later terug voor de tweede Heavyweight Grand Prix, maar verloor van Mirko Crocop via KO in de tweede ronde. Nu treft Lawal dus Jiri Prochazka. De man die hij eerder al eens wist te verslaan. Prochazka maakte eveneens in 2015 zijn debuut voor RIZIN FF. Voordat hij verloor in de finale van King Mo wist hij zowel Vadim Nemkov als Satoshi Ishii te verslaan. Sinds zijn verlies tegen King Mo Lawal heeft Prochazka zeven partijen achter elkaar gewonnen. Onder meer Brandon Halsey, Jake Heun en Karl Albrektsson werden gefinisht. Nu krijgt Prochazka zijn kans op revanche in een titelgevecht.

Kyoji Horiguchi is de huidige Bantamweight Kampioen van RIZIN FF. De zeer populaire Japanner verliet in 2016 met een 7-1 record de UFC. Sindsdien komt Horiguchi uit voor RIZIN FF. Horiguchi won in 2017 het Bantamweight toernooi en versloeg onder meer mannen als Ian McCall, Manel Kape en Hiromasa Ogikubo. De enige partij die Horiguchi verloor bij RIZIN was een Kickbokspartij tegen het fenomeen Tenshin Nasukawa. Horiguchi pakte echter eind vorig jaar de titel door Bellator MMA Kampioen Darrion Caldwell in een “cross-promotion” gevecht te verslaan. Nu staat Ben Nguyen tegenover de Japanner. Nguyen komt net als Horiguchi van de UFC. Nguyen won vier van in totaal zeven gevechten bij de Amerikaanse organisatie, maar moest het veld ruimen na twee achtereenvolgende verliespartijen in 2018. Nu zal Nguyen zijn RIZIN FF debuut gaan maken.

Tot slot heeft RIZIN FF ook de Asakura broertjes toegevoegd aan het evenement. Mikuru Asakura neemt het op tegen de ongeslagen Braziliaan Luiz Gustavo, terwijl Kai Asakura gematcht is geworden tegen voormalig UFC Flyweight vechten Ulka Sasaki.

Comments are closed.

Translate »