breaking news

Rico Verhoeven verdedigt titel tegen Jamal Ben Saddik

October 15th, 2020 | by Stefan Van Erp
Rico Verhoeven verdedigt titel tegen Jamal Ben Saddik
GLORY
0

De eerstvolgende tegenstander van Rico Verhoeven is bekend. Jamal Ben Saddik zal de eerstvolgende zijn die het op gaat nemen tegen de huidig zwaargewicht kampioen. GLORY heeft nog geen datum en plek bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat het in 2021 gaat gebeuren en dat Spike TV de promotie voor het evenement op zich gaat nemen. Het lijkt er echter niet op dat Spike TV het zelf uit gaat zenden. GLORY kiest er voor om via pay-per-view de evenementen te streamen via de website van Spike TV. 

Rico Verhoeven is de te kloppen man bij GLORY. Verhoeven heeft in 17 partijen voor de organisatie er 16 gewonnen. Slechts eenmaal verloor de Nederlander van landgenoot Semmy Schilt via Unanimous Decision. Dit is inmiddels alweer vijf jaar geleden. Verhoeven won de Heavyweight titel in 2014 tegen Daniel Ghita. Sindsdien heeft Verhoeven zevenmaal zijn titel verdedigt tegen onder meer Benjamin Adegbuyi en Errol Zimmerman. Verhoeven versloeg in drie ”non-titlefights” Badr Hari, Ismael Lazaar en Antonio Bigfoot Silva. Daarna was het aan Jamal Ben Saddik om de titel van Rico uit te dagen. In een spannend gevecht bleek de conditie waar Rico over beschikt toch weer van onschatbare waarde. Verhoeven won de partij via een TKO in de vijfde ronde. Verhoeven zijn volgende partij stond gepland in Birmingham tegen Mladen Brestovac. Verhoeven domineerde de volledige partij en won via een Unanimous Decision. Ook Guto Inocente moest er aan geloven. Rico domineerde de volledige partij en wist vrij eenvoudig via een Decision te winnen. Het duurde vervolgens ruim een jaar voordat Verhoeven de ring weer betrad. Dit was voor de rematch tegen Badr Hari in een uitverkocht GelreDome. Verhoeven had het heel zwaar in deze partij en ging zelfs tweemaal naar het canvas. Echter blesseerde Hari zich in de derde ronde waardoor de partij ten einde kwam. Verhoeven won en bleef de kampioen.

 

Jamal Ben Saddik had een sterke start binnen de GLORY organisatie, met overwinningen tegen Errol Zimmerman en Remy Bonjasky. Echter verloor Ben Saddik vervolgens tweemal op rij tegen Peter Aerts en Ben Edwards. Na dat laatste verlies (binnen GLORY) in 2013 won Ben Saddik zijn vijf wedstrijden erna. Zo versloeg hij Anderson ”Braddock” Silva, Ismael Londt en vrij recent de Braziliaan Guto Inocente. Ben Saddik daagde vervolgens Verhoeven uit voor een rematch. Het lang verwachtte gevecht kwam er uiteindelijk in december van 2017 in de Ahoy in Rotterdam. In een spannende partij versloeg Verhoeven Ben Saddik via een TKO in de vijfde ronde. Ben Saddik keerde terug tijdens GLORY 53 in Lille tegen Jahfarr Wilnis. Na een overtuigende eerste ronde leek de gastank leeg bij de Belg. In de derde ronde ging hij naar het canvas, wist op te staan, maar verloor via een Decision. Ben Saddik wilde zijn fans terugwinnen en deed dat in zijn partij tegen D’Angelo Marshall. Binnen anderhalve minuut sloeg hij Marshall drie keer naar het canvas en wist zo de partij te winnen. GLORY schreef vervolgens een Heavyweight toernooi uit. Ben Saddik was een van de acht deelnemers in dit toernooi. In zijn eerste ronde partij stopte hij Junior Tafa via TKO. Hierna volgde een gevecht in de halve finale tegen Guto Inocente. Ben Saddik wist die partij zonder veel moeite via Unanimous Decision te winnen. In de finale vervolgens tegen Benjamin Adegbuyi blesseerde Ben Saddik zijn rechterhand al snel. Met een “goede” hand wist hij uiteindelijk Adegbuyi via KO te verslaan en het toernooi op zijn naam te schrijven.

 

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »