breaking news

Ricky Simon heeft een nieuwe tegenstander voor zijn gevecht op 20 januari

January 7th, 2021 | by Jamal Boussenaf
Ricky Simon heeft een nieuwe tegenstander voor zijn gevecht op 20 januari
UFC
0

Ricky Simon zou het op 16 januari, in een bantamweight gevecht, opnemen tegen Brian Kelleher, maar wegens een positieve COVID-19 test van Kelleher gaat dit niet door. De UFC heeft een vervanger gevonden en nu mag Simon zijn opwachting maken tegen de debuterende Italiaanse Belg Gaetano Pirrello. Het gevecht is echter wel verschoven naar 20 januari. MMA Fighting wist de verandering te melden.

Ricky Simon wist in zijn vorige partij, in mei van het afgelopen jaar, Ray Borg via een split decision te verslaan. De split decision werd als controversieel gezien, want iedereen was ervan overtuigd dat de dominante Simon er met een unanimous decision vandoor zou gaan. Daarvoor had Simon, tegen Uriah Faber en Rob Font, twee partijen op rij verloren. Vervolgens zou hij het in september opnemen tegen Brian Kelleher, maar omdat een cornerman van Simon positief had getest op COVID-19 werd het gevecht verplaatst naar 16 januari. Dit gaat nu dus ook niet door.

Gaetano Pirrello maakt zich op voor zijn debuut bij de UFC. De Belg heeft een professioneel MMA record van 15-5-1 en wist zijn laatste twee gevechten via een (T)KO te winnen. Pirrello was voorheen actief bij verschillende Europese promoties, waaronder Cage Warriors. Waar hij in zijn enige gevecht bij die organisatie verloor van de huidige nummer 9 in de UFC featherweight divisie, Arnold Allen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »