breaking news

Ricky Rainey pakt short notice partij tegen Muslim Salikhov tijdens UFC Glendale

March 31st, 2018 | by Marcel Dorff

De UFC maakte eerder vandaag bekend dat Abdul Razak Alhassan geblesseerd was geraakt, en hierdoor niet kon vechten tijdens UFC on FOX 29 in Glendale, Arizona op 14 April aanstaande. De UFC heeft snel gehandeld en heeft Ricky Rainey gecontracteerd. Rainey zal het nu in de Welterweight divisie opnemen tegen Muslim Salikhov. Het gevecht zal plaatsvinden in de Gila River Arena op de Preliminary Card.

Ricky Rainey (MMA 13-4/UFC 0-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Hij won zijn eerste vier partijen waarna hij werd gecontracteerd door de XFC organisatie. Voor deze organisatie vocht Rainey in totaal vijfmaal. Rainey wist drie maal de overwinning te pakken, maar verloor van onder meer Dhiego Lima. In 2014 werd hij gecontracteerd door Bellator MMA. Na een goed debuut tegen Andy Murad, verloor Rainey echter van Michael Page. Rainey herpakte zich met overwinningen tegen Johnny Cisneros en Jesse Juárez, maar verloor vervolgens van Chidi Njokuani. Inmiddels heeft Rainey een winstreak van twee gevechten. Beide gevechten werden gewonnen via Unanimous Decision tegen TUF veteranen Marc Stevens en Gilbert Smith. Rainey zal nu op short notice zijn UFC debuut gaan maken.

Muslim Salikhov (MMA 13-2/UFC 0-1) vecht sinds November 2017 voor de UFC. De Dagestani werd al enkele maanden gelinkt met de organisatie, maar er werd maar geen overeenstemming bereikt. Salikhov is een vijfvoudig (!!!) wereldkampioen in Wushu Sanda en is in deze sport ook International Master of Sports in Rusland. Daarbij heeft Salikhov ook nog eens een kickboksrecord van 185-13-1. Salikhov debuteerde in het Pro-MMA pas in 2011. Salikhov is een keiharde standup vechter die 10 van in totaal 13 overwinningen via KO besliste. Zijn laatste twee overwinningen kwamen beiden via Spinning Back Kick in de eerste ronde tegen de voormalig UFC vechters Ivan Jorge en Melvin Guillard. Salikhov vocht zijn gevechten in zowel het MMA als in Kickboksen vooral in China, waardoor zijn debuut tijdens het Shanghai evenement ook voor de hand lag. Salikhov debuteerde tegen Alex Garcia in de UFC. Garcia gebruikte zijn groundgame tegen Salikhov. Een zeer slimme zet van Garcia aangezien Salikhov geen antwoord had. Garcia besliste het gevecht in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission en verpeste daarmee het debuut van Salikhov.

Comments are closed.

Translate »