breaking news

Rick Glenn keert terug na twee jaar afwezigheid tegen Carlton Minus op 19 december

October 24th, 2020 | by Marcel Dorff
Rick Glenn keert terug na twee jaar afwezigheid tegen Carlton Minus op 19 december
UFC
0

Rick Glenn maakt na ruim twee jaar zijn terugkeer in de Octagon. De Featherweight vechter gaat een gewichtsklasse omhoog en treft in de Lightweight divisie Carlton Minus die op zijn beurt een divisie omlaag gaat. Beide mannen treffen elkaar op 19 december aanstaande in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. MMA Junkie meldde de partij.

Rick Glenn (MMA 21-6-1/UFC 3-3-0) kwam in September 2016 als short notice replacement voor Abel Trujillo de UFC binnen. De voormalig WSOF Featherweight Kampioen werd gekoppeld aan MMA veteraan Evan Dunham. Dunham zou het gevecht via Unanimous Decision winnen, maar Glenn liet zien een zeer sterke tegenstander te zijn. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Glenn die onder meer overwinningen op zijn resumé heeft staan tegen UFC Lightweight prospect Johnny Case en voormalig WSOF Featherweight Kampioen Georgi Karakhanyan wist vervolgens in Brooklyn, New York wel zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven. Via Split Decision werd gewonnen van de uit Brooklyn afkomstige Phillipe Nover. Glenn gaf vervolgens in Augustus 2017 een zeer sterk vervolg aan die overwinning door de ongeslagen Gavin Tucker voor eigen publiek drie rondes lang compleet te domineren en zo een meer dan verdiende Unanimous Decision overwinning te pakken. Glenn vocht vervolgens tijdens UFC 219 in December 2017 tegen Myles Jury. Jury bleek een maatje te groot voor Glenn waardoor Jury een duidelijke Unanimous Decision overwinning pakte. Glenn keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Boise in Juli 2018 tegen Dennis Bermudez. In een vrij gelijkwaardige partij werd uiteindelijk via Split Decision gewonnen. Glenn pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Arnold Allen tijdens de TUF 28 Finale. Echter raakte Allen geblesseerd waarna Glenn werd gematcht tegen nieuwkomer en LFA Kampioen Kevin Aguilar. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Aguilar die via Unanimous Decision de overwinning wist te pakken.

Embed from Getty Images

Carlton Minus (MMA 10-2/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2014 zijn professionele debuut maakte. Minus vocht het merendeel van zijn partijen in Alaska bij de AFC organisatie. Daar wist hij furore te maken door negen van zijn tien partijen te winnen en eveneens ongeslagen te blijven. Minus vocht echter nooit voor de AFC titel. In 2018 werd hij op short notice getekend door PFL om deel te nemen aan een Regular Season partij. Tegenstander was UFC veteraan Rick Story. Minus verloor voor het eerst in zijn carrière. Minus keerde terug bij de AFC organisatie waar hij wist te winnen via Unanimous Decision tegen Schon Ellis. Vervolgens zou de Amerikaan een short notice gevecht van de UFC aangeboden krijgen in Augustus 2020 tegen Matthew Semelsberger. Minus accepteerde het gevecht, maar verloor via een eenzijdige Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »