breaking news

Ricardo Ramos vs. Lerone Murphy toegevoegd aan UFC evenement op 15 juli in Abu Dhabi

June 16th, 2020 | by Marcel Dorff
Ricardo Ramos vs. Lerone Murphy toegevoegd aan UFC evenement op 15 juli in Abu Dhabi
UFC
0

Ricardo Ramos gaat voor de tweede maal zijn opwachting maken in de Featherweight divisie. De Braziliaan gaat het opnemen tegen de ongeslagen Engelsman Lerone Murphy die op zoek gaat naar zijn eerste overwinning in de UFC. Beide vechters treffen elkaar op Yas Island te Abu Dhabi, VAE op 15 juli aanstaande. AG Fight maakte het gevecht bekend.

Ricardo Ramos (MMA 14-2/UFC 5-1) maakte in Februari 2017 tijdens UFC Fight Night 104 in Houston, Texas zijn UFC debuut. Ramos nam het op tegen de Japanner Michinori Tanaka. Ramos was uiteindelijk de sterkere vechter en won via Unanimous Decision. De Braziliaan zat tweemaal in het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight”. Tijdens de eerste keer verloor Ramos (die op dat moment nog ongeslagen was) via Submission in de eerste ronde. Dit gevecht was om de Legacy FC Bantamweight Titel. Ongeveer zes maanden later vocht Ramos voor de NEF promotie. Tijdens het Main Event vocht hij tegen Alfred Khashakyan. Ditmaal wist Ramos via Submission in de tweede ronde zijn tegenstander te finishen. Dit leverde hem zijn UFC contract op. Dana White liet weten Ramos al langer op het oog te hebben, maar door zijn verlies in zijn laatste gevecht de Braziliaan geen contract kon aanbieden. Nu kon dat dus wel. Ramos keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC 217 in New York tegen de ongeslagen Canadees Aiemann Zahabi. Ramos won het gevecht via een zeer spectaculaire Spinning Back Elbow KO in de derde ronde. En won hier meer dan terecht de Performance of the Night bonus voor. Ramos werd vervolgens in Augustus 2018 gematcht tegen Kyung Ho Kang. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Ramos via Split Decision. Ramos zou het vervolgens tijdens UFC Denver in November 2018 opnemen tegen Ricky Simón. Helaas voor de Braziliaan raakte hij geblesseerd waardoor hij moest afzeggen. Hierdoor keerde hij pas in Februari 2019 weer terug in de Octagon. Tijdens UFC Fortaleza werd verloren via TKO in de eerste ronde van Said Nurmagomedov. Ramos werd vervolgens in Juni 2019 gekoppeld aan Sergio Pettis. Echter trekte Pettis zich terug om onbekende redenen waardoor Ramos zou vechten tegen Journey Newson. Ramos was te sterk voor Newson en won het gevecht via Unanimous Decision. Ramos vocht vervolgens vijf maanden later voor eigen publiek in São Paulo tegen Luiz Eduardo Garagorri. Ramos won het gevecht in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

Lerone Murphy (MMA 8-0-1/UFC 0-0-1) is een Engelse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Murphy was vooral actief in het regionale Engelse circuit. Zo vocht hij onder meer voor Tanko FC en Celtic Gladiator, maar was hij toch vooral een van de bekende gezichten van de Full Contact Contender organisatie. Bij deze organisatie pakte Murphy in Mei 2019 de titel door de Italiaan Manolo Sciana in de derde ronde via KO te verslaan. In het gevecht daarvoor had hij nog de talentvolle Belg Ayton De Paepe weten te verslaan. Murphy tekende in Augustus 2019 een contract bij de UFC en nam in September 2019 zijn ongeslagen record mee de Octagon in tijdens UFC 242 in Abu Dhabi tegen Zubaira Tukhugov. De partij eindigde onbeslist in een Split Draw. Murphy zou vervolgens in Maart 2020 zijn opwachting maken tijdens UFC Londen tegen Gabriel Benitez. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »