breaking news

Ricardo Lamas vs. Charles Oliveira vechten tijdens UFC Mexico City

October 13th, 2016 | by Marcel Dorff

Er waren eerder vandaag al geruchten, maar de UFC heeft het dan nu officieel gemaakt. Ricardo Lamas neemt het op tegen Charles Oliveira in Mexico City, Mexico op 5 November 2016. Het gevecht vind plaats in de Featherweight divisie tijdens UFC Fight Night 98, ook bekend als de TUF Latin America 3 Finale.

Ricardo Lamas (MMA 16-5/UFC 7-3) zit sinds de overname van de WEC door de UFC bij de organisatie. Lamas won zijn eerste vier gevechten binnen de organisatie tegen onder meer Cub Swanson en Erik Koch. Dit leverde hem in Februari 2014 een titelgevecht op met kampioen José Aldo. Lamas verloor via Unanimous Decision. Vervolgens wist Lamas van Hacran Dias en op zeer imponerende wijze van Dennis Bermudez te winnen. Echter ging het tegen Chad Mendes vervolgens mis. Lamas verloor via TKO vroeg in de eerste ronde. Vervolgens won hij vorig jaar November van Diego Sanchez, waarna hij het opnam tegen Max Holloway. Holloway was over drie rondes te sterk voor Lamas. Aankomend weekend zou Lamas op het Main Event van de UFC in de Filipijnen het opnemen tegen MMA legende BJ Penn. Penn raakte vorige week echter geblesseerd, waarna de UFC het hele evenement cancelde. Nu mag Lamas het dus opnemen tegen Charles Oliveira.

Charles Oliveira (MMA 21-6-0-1/UFC 9-6-0-1) heeft er inmiddels alweer 6 jaar opzitten binnen de UFC. Oliveira kwam binnen als ongeslagen vechter en had een flitsend debuut in de UFC. Darren Elkins werd binnen een minuut gefinisht via Submission (Armbar). Vervolgens pakte Oliveira hier en daar zijn overwinningen, maar bleven echte grote overwinningen uit. Zijn meest bekende naam die Oliveira versloeg is waarschijnlijk Jeremy Stephens. Mensen als Donald Cerrone, Max Holloway en Cub Swanson waren allemaal te sterk. In zijn laatste gevecht vocht Oliveira tegen Anthony Pettis. Pettis die van een 3-fight losing streak afkwam doorbrak de neerwaartse spiraal tegen Oliveira door de submission specialist te finishen via Guillotine Choke in de derde ronde. Een win tegen Lamas zou Oliveira in de rankings waarschijnlijk omhoog schieten.

14650238_1187680867941399_3988728212015731627_n

Leave a Reply

Translate »