breaking news

Renan Barão vs. Douglas Silva de Andrade toegevoegd aan UFC São Paulo

October 2nd, 2019 | by Redactie
Renan Barão vs. Douglas Silva de Andrade toegevoegd aan UFC São Paulo
UFC
0

Voormalig Bantamweight Kampioen Renan Barão keert op 16 November 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 164 in São Paulo, Brazilië stuit hij op zijn landgenoot Douglas Silva de Andrade. Beide vechters gaan een divisie omhoog naar de Featherweight divisie. Het evenement zal plaatsvinden in het Ginasio do Ibirapuera. Combate maakte het gevecht bekend, inmiddels hebben beide kampen het gevecht bevestigd.

Renan Barão (MMA 36-8-0-1/UFC 9-7-0-0) kwam in 2011 door de fusie tussen de WEC en de UFC de organisatie binnen. De Braziliaan imponeerde in zijn gevechten, en met een winstreak in de UFC van 3-0 tegen onder meer Brad Pickett en Scott Jorgensen mocht Barao vechten voor de Interim Bantamweight Titel tegen Urijah Faber. Barao liet zien dat hij iemand was om rekening mee te houden voor de toekomst. De Braziliaan verbaasde destijds veel MMA fans door via Unanimous Decision de Interim Titel te pakken. Barao verdedigde de Interim Titel tegen Eddie Wineland en Michael McDonald, waarna de UFC de Interim Titel van Barao omzette in de ”echte” titel omdat de Kampioen Dominick Cruz nog altijd geblesseerd was. Barao mocht zijn ”nieuwe” titel verdedigen tegen Urijah Faber en deed dit met succes via TKO in de eerste ronde. Barao leek onaantastbaar en werd gekoppeld aan TJ Dillashaw. Dillashaw deed wat niemand verwachtte en versloeg Barao in de vijfde ronde via TKO en pakte de titel van de Braziliaan af. Sindsdien in Barao niet meer de oude. Barao revancheerde zich dan weliswaar door van Mitch Gagnon te winnen, maar kwam opnieuw ernstig tekort in zijn rematch tegen TJ Dillashaw. Barao ging een gewichtsklasse omhoog en nam het op tegen Jeremy Stephens. In een Fight of the Night performance wist Stephens uiteindelijk de jury het meest te overtuigen en zo de Unanimous Decision overwinning in de wacht te slepen. Barao won echter zijn laatste wedstrijd wel. Voor eigen publiek was de Braziliaan te sterk voor Phillipe Nover via Unanimous Decision. Barao zou het vervolgens opnemen tegen Doo Ho Choi echter ging het gevecht om onbekende redenen niet door. Barao gaf vervolgens aan terug te willen naar de Bantamweight divisie. Dit zou in Juli 2017 ook gaan gebeuren tegen Aljamain Sterling. Echter mocht Barão van de Athletic Commission niet lager dan 140lbs vechten (Bantamweight is 135lbs). Hierdoor vond de partij tegen Sterling plaats op een Catchweight van 140lbs. Sterling was sterker en won het gevecht via Unanimous Decision. Barão keerde vervolgens terug tijdens UFC Orlando in Februari 2018 tegen Brian Kelleher. Kelleher was sterker, en won terecht via Unanimous Decision. Barão werd vervolgens in São Paulo gematcht tegen UFC debutant Andre Ewell. De partij eindigde in een Split Decision overwinning voor Ewell. Helaas voor Barão kon hij ook zijn vierde verlies op rij niet afwenden. De Braziliaan verloor tijdens UFC Phoenix in Februari 2019 van Luke Sanders via KO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Douglas Silva de Andrade (MMA 25-3-0-1/UFC 3-3-0-0) is misschien wel een van de meest onderschatte vechters in de UFC. Dit komt vooral omdat de Braziliaan wegens aanhoudend blessureleed niet regelmatig in actie kwam. Silva de Andrade kwam de UFC binnen met een ongeslagen record van 22 overwinningen en 1 no contest. De Braziliaan debuteerde in 2014 voor de organisatie tegen de Rus Zubaira Tukhugov. Tukhugov was beter en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werden gevecht tegen zowel Rob Font als Davey Grant gecanceld ten gevolge van blessureleed van de Braziliaan. Hierdoor duurde het een jaar voordat we Silva de Andrade terug zagen in de Octagon. Tijdens zijn tweede partij voor de UFC stond de Amerikaan Cody Gibson tegenover Silva de Andrade. Silva de Andrade pakte zijn eerste overwinning binnen de UFC via Unanimous Decision. Maar het blessureleed voor Silva de Andrade hield niet op. Het duurde vervolgens ruim anderhalf jaar alvorens hij in November 2016 in Mexico zijn comeback maakte tegen Henry Briones. In een zeer attractief gevecht versloeg Silva de Andrade de Mexicaan Briones via een Spinning Backfist TKO in de derde ronde. Het leverde Silva de Andrade de Performance of the Night bonus op. Tijdens International Fight Week 2017 nam Silva de Andrade het op tijdens UFC 213 tegen Rob Font. Font was sterker en versloeg Silva de Andrade via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Silva de Andrade wist zich vervolgens in Februari 2018 te revancheren in Belem. De Ecuadoriaan Marlon Vera werd via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens zou Silva de Andrade vechten tijdens UFC Moskou in September 2018 tegen Petr Yan. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waardoor hij zich moest terugtrekken. De partij werd vervolgens opnieuw ingepland in December 2018. Yan was te sterk voor Silva de Andrade. De Rus won via TKO nadat de hoek van de Braziliaan het gevecht tussen de tweede en derde ronde stopte.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »