breaking news

Renan Barão keert terug naar de Bantamweight divisie

April 30th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De 30-jarige Braziliaan Renan Barão moest gedwongen stijgen in de divisies na een zeer slechte weight cut in het gevecht tegen de kampioen T.J. Dillashaw. Hij maakte de overstap en kreeg Jeremy Stephens en Phillipe Nover voorgeschoteld. Hier wist hij uiteindelijk een record te behalen van één om één. Combate wist zojuist te melden dat Barão op een lichter gewicht aan het trainen is zodat hij binnenkort zijn terugkeer kan maken in de Bantamweight divisie.

Renan Barão (MMA 34-4-0-1/UFC 9-3-0-0) kwam in 2011 door de fusie tussen de WEC en de UFC de organisatie binnen. De Braziliaan imponeerde in zijn gevechten, en met een winstreak in de UFC van 3-0 tegen onder meer Brad Pickett en Scott Jorgensen mocht Barão vechten voor de Interim Bantamweight Titel tegen Urijah Faber. Barão liet zien dat hij iemand was om rekening mee te houden voor de toekomst. De Braziliaan verbaasde destijds veel MMA fans door via Unanimous Decision de Interim Titel te pakken. Barao verdedigde de Interim Titel tegen Eddie Wineland en Michael McDonald, waarna de UFC de Interim Titel van Barão omzette in de ”echte” titel omdat de Kampioen Dominick Cruz nog altijd geblesseerd was. Barão mocht zijn ”nieuwe” titel verdedigen tegen Urijah Faber en deed dit met succes via TKO in de eerste ronde. Barão leek onaantastbaar en werd gekoppeld aan TJ Dillashaw. Dillashaw deed wat niemand verwachtte en versloeg Barão in de vijfde ronde via TKO en pakte de titel van de Braziliaan af.

Sindsdien in Barão niet meer de oude. Barão revancheerde zich dan weliswaar door van Mitch Gagnon te winnen, maar kwam opnieuw ernstig tekort in zijn rematch tegen TJ Dillashaw. Barão ging een gewichtsklasse omhoog en nam het op tegen Jeremy Stephens. In een Fight of the Night performance wist Stephens uiteindelijk de jury het meest te overtuigen en zo de Unanimous Decision overwinning in de wacht te slepen. Barão won echter zijn laatste wedstrijd wel. Voor eigen publiek was de Braziliaan te sterk voor Phillipe Nover via Unanimous Decision.

Renan Barão steelt de show tijdens UFC 138:

Volgens Barão’s management team doet hij het zeer goed in het nieuwe trainingsprogramma. Ze verwachten dat hij aan het einde van dit jaar weer de wereldberoemde Octagon van de UFC instapt. Er wordt nog niet gesproken over een tegenstander maar John Dodson, Bryan Caraway, John Lineker, Aljamain Sterling, Jimmie Rivera en Thomas Almeida zijn mogelijke opties.

Comments are closed.

Translate »