breaking news

Rematch voor Stefan Struve tegen Junior Dos Santos tijdens UFC Halifax Main Event

December 14th, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Stefan Struve het in Halifax, Nova Scotia, Canada zal opnemen tegen de voormalige UFC Heavyweight Kampioen Junior Dos Santos. Dit zal een rematch zijn van Struve’s UFC debuut in 2009. Destijds won Dos Santos vroeg in de eerste ronde via TKO. Acht jaar na dato zal Struve zich willen revancheren voor dat gevecht, en dat zal moeten gebeuren op 19 Februari 2017 in het Scotiabank Centre tijdens het Main Event van de avond.

Junior Dos Santos (MMA 18-4/UFC 12-3) is al jaren een van de beste Heavyweights in de UFC Heavyweight divisie. De Braziliaan versloeg tot verbazing van iedereen bij zijn debuut de torenhoge favoriet via KO in de eerste ronde. Vervolgens volgden overwinningen tegen Stefan Struve, Mirko CroCop, Gilbert Yvel, Gabriel Gonzaga en Roy Nelson. Dos Santos werd vervolgens gematcht tegen Brock Lesnar voor de #1 contenderspot. Lesnar raakte geblesseerd en werd vervangen door Shane Carwin. Dos Santos won via Unanimous Decision, en mocht voor de titel gaan vechten tegen Cain Velasquez. Dos Santos won via KO in de eerste ronde. Vervolgens werd ook Frank Mir verslagen via TKO. In de daarop volgende gevechten verloor Dos Santos twee keer. Hij verloor de belt tegen Velasquez, won vervolgens van Hunt, waarna Velasquez die inmiddels dus weer kampioen was de belt met succes verdedigde. Dos Santos werd gematch met Stipe Miocic (inmiddels de huidige kampioen) en won het gevecht via een zeer close Unanimous Decision. Vervolgens ging het voor JDS mis in de tweede ronde via TKO tegen Alistair Overeem. Afgelopen April leek JDS herboren, en maakte hij indruk in zijn Unanimous Decision win tegen Ben Rothwell.

Stefan Struve (MMA 28-8/UFC 12-6) maakte zijn UFC debuut in 2009 zoals eerder aangegeven tegen Junior Dos Santos. Vervolgens vocht Struve een legendarische partij tegen Denis Stojnic in Keulen. Struve won met een gapende wond op zijn voorhoofd via Rear Naked Choke submission. Struve wist vervolgens een winstreak van drie gevechten op te bouwen door ook nog te winnen van Chase Gormley en Paul Buentello. Helaas ging het mis tegen Roy Nelson. Vervolgens werden zowel Christian Morecraft als Sean McCorkle gefinisht, maar ging het mis tegen Travis Browne. Hierna zou Struve een 4 fight winstreak opbouwen, met onder meer overwinningen tegen Pat Barry en Stipe Miocic. Miocic werd verslagen via TKO in Londen. Tot op de dag van vandaag zijn Dos Santos en Struve de enigen die Miocic in MMA hebben weten te verslaan. Struve wist de Amerikaan met Kroatische roots zelfs te finishen. Mede door hartproblemen en privéproblemen kwam er tegen Mark Hunt een einde aan de winstreak van Struve, ook tegen landgenoot Alistair Overeem werd niet gewonnen. In Augustus 2015 nam Struve het op tegen de Braziliaanse MMA Legende Antonio Rodrigo ”Minotauro” Nogueira. Struve vocht zeer sterk en won in Brazilië via Unanimous Decision. Struve gaf er een paar maanden later echter geen vervolg aan. In een van de slechtste partij uit Struve’s carrière verloor de Nederlander via Unanimous Decision onnodig van Jared Rosholt. In Mei van dit jaar streek de UFC neer in Rotterdam. Struve vocht op het Co-Main Event tegen Antonio ”Bigfoot” Silva. Struve was genadeloos en won via KO na 16 seconden. Een boost die de Nederlander meer dan gebruiken kon. Inmiddels heeft Struve weer een 2 fight winstreak in de UFC. Op 8 Oktober versloeg hij de Pool Daniel Omielanczuk met een mooie D’Arce Choke Submission.

14686204_1346483068704169_396312922_n

Leave a Reply

Translate »