breaking news

Rematch tussen Tyron Woodley en Robbie Lawler is het Main Event voor UFC Minneapolis

March 28th, 2019 | by Marcel Dorff
Rematch tussen Tyron Woodley en Robbie Lawler is het Main Event voor UFC Minneapolis
UFC
0

De UFC heeft een rematch geboekt tussen voormalig Welterweight Kampioenen Tyron Woodley en Robbie Lawler. Dit wist ESPN te melden. Het gevecht zal plaatsvinden tijdens de UFC on ESPN 4 card in Minneapolis, Minnesota. De partij zal dienen als het Main Event van de avond. Beide mannen treffen elkaar op 29 Juni 2019 in het Target Center.

Tyron Woodley (MMA 19-4-1/UFC 9-3-1) kwam via de samensmelting van Strikeforce en de UFC in 2013 de organisatie binnen. Woodley won onder meer van Carlos Condit, Dong Hyun Kim en Kelvin Gastelum. Hierna zou hij vechten tegen Johny Hendricks voor de #1 contenderspot. Echter was Hendricks te zwaar een dag voor het gevecht en werd het gevecht gecanceld. De UFC beloofde Woodley zijn titleshot, en kwam tot verrassing van velen ook eens haar woorden na. Woodley mocht het eind Juli 2016 opnemen tegen Kampioen Robbie Lawler. De man met een ijzeren kin werd door de uitdager KO geslagen, waardoor Woodley kampioen werd in de Welterweight divisie werd. Woodley verdedigde zijn titel tijdens UFC 205 in New York. Na vijf rondes stond er een Majority Draw op het bord tegen Stephen Thompson. Bij een Draw blijft de Kampioen ook de Kampioen, waardoor Woodley zijn titel behield. De UFC twijfelde echter niet en plande een rematch in. Ditmaal wist Woodley het gevecht via Majority Decision te winnen. Woodley moest het vervolgens tijdens UFC 214 in Juli 2017 opnemen tegen BJJ Wizard Demian Maia. Woodley blesseerde zijn schouder vroeg in het gevecht, maar wist ondanks dat gegeven liefst 24 takedowns van Maia te stoppen. Woodley won het gevecht uiteindelijk via Unanimous Decision. Woodley werd vervolgens gematcht tegen de ongeslagen Engelsman Darren Till. Woodley verdedigde tijdens UFC 228 zijn titel wederom met succes. Till werd via D’Arce Choke Submission in de tweede ronde verslagen. Vervolgens moest Woodley in Maart 2019 zijn titel gaan verdedigen tegen Kamaru Usman. Echter was het Usman die met een ongelooflijk sterke performance Woodley de gehele partij zowel staand als op de grond wist te domineren. Woodley verloor dan ook zijn titel via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Robbie Lawler (MMA 28-13-0-1/UFC 13-7-0-0) maakte als groot talent in 2002 zijn debuut in de UFC. Maar werd pas 12 jaar later kampioen bij de organisatie. Lawler verliet de UFC in 2004 nadat hij te vaak in een kort tijdsbestek had verloren. Pas 9 jaar later door de fusie van Strikeforce en de UFC keerde hij terug in de Octagon. Met succes!!! Lawler won acht van zijn tien gevechten in de UFC, waaronder een titeloverwinning tegen Johny Hendricks. Vervolgens verdedigde Lawler met succes zijn titel tegen Rory MacDonald en Carlos Condit alvorens in Juli 2016 KO te gaan tegen Tyron Woodley. Lawler zou het vervolgens in New York opnemen tegen Donald Cerrone, maar raakte geblesseerd. Het gevecht werd vervolgens herboekt voor UFC 213. Echter was het ditmaal Cerrone die wegens een infectie het gevecht niet kon halen. Hierdoor werd het gevecht verplaatst naar UFC 214 drie weken later. In een zeer aan elkaar gewaagd gevecht was het uiteindelijk Lawler die meer overtuigend was en de overwinning via Unanimous Decision naar zich toe trok. Lawler vocht vervolgens in December 2017 tijdens het Main Event van UFC Winnipeg tegen Rafael Dos Anjos. Dos Anjos won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens mocht Lawler de ongeslagen Ben Askren verwelkomen in de Octagon. In Maart 2019 leek de partij voor Lawler zeer positief te gaan eindigen. Askren nam ongelooflijk veel schade in de eerste 45 seconden, echter wist hij zich te herpakken. Uiteindelijk won Askren via Bulldog Choke Submission nadat Herb Dean (scheidsrechter) dacht dat Lawler out was. Dit bleek niet het geval.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »