breaking news

Rematch tussen Jessica-Rose Clark en Pannie Kianzad tijdens UFC Moskou

September 20th, 2019 | by Marcel Dorff
Rematch tussen Jessica-Rose Clark en Pannie Kianzad tijdens UFC Moskou
UFC
0

De Australische Jessica-Rose Clark zal op 9 November 2019 terugkeren in de Octagon. “Jessy Jess” treft de Zweedse Pannie Kianzad in de Bantamweight divisie. Beide vrouwen ontmoeten elkaar tijdens het UFC Fight Night 163 evenement in Moskou, Rusland. In 2015 vochten beide vrouwen al eens een keer tegen elkaar bij de Invicta FC organisatie. Toen was Kianzad via Unanimous Decision de sterkste. De rematch zal plaatsvinden in de Octagon van de CSKA Arena.

Jessica-Rose Clark (MMA 9-5-0-1/UFC 2-1-0-0) is een Australische die haar Pro-MMA carrière startte in 2012. Tijdens haar eerste zes gevechten van haar carrière wist Clark de Roshambo MMA en de XFC titel te pakken. Onder meer Arlene Blencowe (die voor de Bellator MMA titel vocht in December 2017) werd in haar tweede Pro-MMA gevecht verslagen. Echter wist Clark van haar laatste zes gevechten buiten de UFC maar tweemaal de winst te pakken. Tijdens haar gevecht in Augustus 2017 versloeg Clark de Braziliaanse Carina Damm via Split Decision. Clark zou in December 2017 voor Invicta FC vechten tegen Vanessa Porto. Echter kreeg Clark van de UFC een contract aangeboden om het op short notice op te nemen tegen Bec Rawlings. Clark won het gevecht via Split Decision. Vervolgens werd Clark ingeroosterd tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 tegen Paige VanZant. Clark won de eerste twee rondes, en won hierdoor uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision. Clark stuitte vervolgens tijdens UFC Singapore in Juni 2018 op Jessica Eye. In een gelijkwaardig gevecht was het echter Eye die via Unanimous Decision de overwinning pakte. Clark zou vervolgens vechten tegen Andrea Lee tijdens UFC Milwaukee in December 2018. Echter had ze een slechte weightcut en werd ze een dag voor het gevecht van de card gehaald. Helaas zou Clark ook tijdens haar geplande gevecht in Mei 2019 niet kunnen vechten. Clark zou het opnemen tegen Talita Bernardo in de Bantamweight divisie maar raakte geblesseerd.

Embed from Getty Images

Pannie Kianzad (MMA 11-5/UFC 0-2) is een Zweedse vechtster van Iranese afkomst die traint in Denemarken. Kianzad maakte in 2012 haar Pro-MMA debuut. Na vijf overwinningen in evenveel partijen tegen onder andere Lina Länsberg en Milana Dudieva werd Kianzad gecontracteerd door de Cage Warriors organisatie. Daar wist ze in 2014 tijdens haar tweede partij al de titel te pakken tegen Eeva Siiskonen. Kianzad zou de titel niet verdedigen maar tekenen bij het Amerikaanse Invicta FC. Na haar debuutoverwinning tegen de Australische Jessica-Rose Clark mocht Kianzad voor de titel vechten tegen Kampioene Tonya Evinger. Echter overschreed Kianzad haar gewichtslimiet en stond de titel niet meer op het spel. Evinger bracht de Zweedse via TKO in de tweede ronde haar eerste Pro nederlaag toe. Kianzad zat vervolgens in een mindere periode en verloor vervolgens ook van zowel Raquel Pa’aluhi en Sarah Kaufman. Kianzad wist vervolgens in de zomer van 2018 het tij te keren door Bianca Daimoni via Unanimous Decision te verslaan. Na ook tijdens een regionale evenement in Denenmarken de winst te hebben gepakt deed Kianzad auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Kianzad werd toegelaten en vocht in de kwartfinales tegen de Duitse Katharina Lehner. Kianzad was te sterk via Unanimous Decision. Kianzad wist zich vervolgens ook te plaatsen voor de finale nadat ook van de Litouwse Julija Stoliarenko via Unanimous Decision werd gewonnen. Kianzad verloor echter de finale van Macy Chiasson via Rear Naked Choke Submission en kreeg geen UFC contract. Kianzad vocht vervolgens in Scandinavië tegen Iony Razafiarison en wist te winnen. Vervolgens mocht Kianzad op short notice in Juli 2019 terugkeren in de UFC om het op te nemen tegen Julia Avila. Avila bleek echter te sterk waardoor Kianzad verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »