breaking news

Rematch: Alistair Overeem vs. Mark Hunt, twee K-1 vechters delen de Octagon

December 21st, 2016 | by Lennart Van Arendonk

De organisatie heeft zojuist de Nederlandse Alistair Overeem en de Nieuw-Zeelandse Mark Hunt ingeroosterd op het evenement UFC 209. Op 4 maart 2017 reist de wereldberoemde Octagon af naar de T-Mobile Arena van las Vegas, Nevada voor een spectaculair Pay-Per-View evenement. Welk titel gevecht toegevoegd wordt aan de line-up is nog onbekend. De promotie verwacht dit rooster snel aan te vullen.

Mark Hunt is geen onbekende bij de Nederlandse vechters. Zo heeft hij naast Alistair Overeem ook gevochten tegen Melvin Manhoef, Gegard Mousasi, Stefan Struve, Semmy Schilt en Ernesto Hoost. Van al deze partijen wist hij alleen te winnen van Stefan Struve. Dit deed hij tijdens UFC on Fuel TV: Silva vs. Stann op 3 maart 2013 in Saitama, Japan.

Met een MMA record van 12-10-1 (1) stapt de Super Samoan de Octagon in om opnieuw te vechten tegen The Reem. Hunt heeft in zijn professionele carrière gevochten bij promoties als PRIDE FC, DREAM, Dynamite en de UFC. Ook bij kickboks organisaties heeft hij indrukwekkende prestaties geleverd. Bij promoties als K-1 World GP en Superfighter heeft hij een record behaald van 30 om 13. Mark Hunt is een ware pionier.

Aan de andere kant van de Octagon komt Alistair Overeem te staan. Hij is bekend met de vechtstijl van Mark Hunt en heeft hem op 21 juli 2008 verslagen tijdens het evenement DREAM 5: Lightweight Grand Prix 2008 Final Round in Osaka, Japan. Dit deed hij met een submission (Americana) in de eerste ronde.
Overeem heeft momenteel een MMA record van 50 om 7. Na het verliezen van een titelgevecht tegen kampioen Stipe Miocic hoopt hij via Mark Hunt zijn weg naar boven weer te klimmen. De 36-jarige Nederlander is momenteel aanwezig in het kamp Superpro Samui in Thailand, hij zal na enkele weken zijn kamp vervolgen bij Jackson Wink MMA Academy in Albuquerque, New Mexico.

Bekijk hier het gevecht Alistar Overeem vs. mark Hunt tijdens Dream: 5.

Leave a Reply

Translate »