breaking news

Reinier de Ridder vecht in Zwitserland voor HIT FC Middleweight titel

October 17th, 2017 | by Marcel Dorff
Reinier de Ridder vecht in Zwitserland voor HIT FC Middleweight titel
Hit FC
0

Een van de grootste MMA talenten uit Nederland vecht in Zwitserland voor de HIT FC titel. Reinier de Ridder zal het opnemen tegen de Georgiër Shota Gvasalia voor de vacante Middleweight titel. De Ridder zou in eerste instantie vechten tegen Adam Mutaliev. Echter blesseerde Mutaliev zichzelf tijdens training en werd hij vervangen door Gvasalia. HIT FC 4 zal plaatsvinden aanstaande zaterdag in Horgen, Zwitserland. Het evenement is te volgen via de website van de organisatie voor nog geen tientje.

Reinier de Ridder (MMA 7-0/HIT FC 0-0) is een van de grootste talenten van Nederland. De BJJ specialist wist tot zover al zijn Pro-MMA partijen te winnen. De Ridder bezit over een finishratio van 100%. Zo won hij vijfmaal via Submission, en tweemaal via (T)KO. De Ridder heeft onder meer een Armbar Submission overwinning staan tegen de hoog aangeschreven Duitser Rene Hoppe die actief is in de M-1 Global organisatie. Afgelopen Mei stond de Ridder tijdens het allereerste MMA evenement van de WFL organisatie in de kooi tegen Jaouad Ikan. De Ridder liet zien hoe sterk zijn BJJ was. Via een Armbar Submission wist de voormalig Renzo Gracie Holland vechter de overwinning op imposante wijze naar zich toe te trekken. Sinds kort heeft de Ridder zijn eigen trainingsfaciliteit, genaamd Combat Brothers waar hij zich voorbereid op zijn gevechten. De vraag is of de Ridder de HIT FC titel naar Breda kan brengen.

Shota Gvasalia (MMA 9-3/HIT FC 0-0) heeft het gevecht tegen de Ridder dus op short notice aangenomen. De Georgiër vecht sinds 2012 in het Pro-MMA en is ook een echte finisher. Zo wist Gvasalia acht van in totaal negen overwinningen voortijdig te beslissen. Slechts eenmaal moesten de judges eraan te pas komen. Gvasalia had begin dit jaar een mooie winstreak staan van vijf gevechten met allemaal finishes in de eerste ronde. Echter verloor Gvasalia begin dit jaar tijdens een Tsjechisch evenement tegen de sterke Uzbeek Makhmud Muradov. Voor Gvasalia dus een absolute kans om zich te bewijzen tegen een zeer groot talent als de Ridder en ook gelijk er een titel bij te verdienen.

Eerder schreven we al over de Nederlander Nills van Noord die eveneens tijdens dit evenement zijn opwachting zal maken.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »