breaking news

Rashad Evans vs. Sam Alvey tijdens UFC Fight Night Mexico City

June 1st, 2017 | by Stefan Van Erp

Zojuist is bekend gemaakt dat Rashad Evans en Sam Alvey het tegen elkaar op gaan nemen tijdens UFC Fight Night 114 in Mexico City. Dit evenement wordt gehouden op 5 augustus aanstaande. Beide heren komen uit in de Middleweight divisie.

Rashad Evans (MMA 19-5-1/UFC 14-5-1) is misschien wel een van de meest herkenbare vechters in de UFC. Evans kwam in 2005 de UFC binnen als ongeslagen vechter tijdens TUF 2. Tijdens TUF 2 wist Evans uiteindelijk in de finale het Heavyweight Toernooi te winnen van Brad Imes via Split Decision. Vervolgens weet Evans viermaal te winnen binnen de UFC van onder andere Stephan Bonnar. Ook verslaat hij Sean Salmon via een spectaculaire Headkick KO, deze KO komt nog vaker voorbij in de ”Best KO’s compilaties” van de UFC. Halverwege 2007 krijgt Evans voormalig Light-Heavyweight Kampioen Tito Ortiz tegenover zich. Ortiz krijgt een punt in mindering in dit gevecht door het herhaaldelijk vastpakken van de kooi. Uiteindelijk voorkomt dit de eerste nederlaag van Evans in een Pro-MMA partij. Het gevecht eindigt door het punt in mindering in een draw. Evans weet vervolgens Michael Bisping te verslaan via Split Decision en wordt vervolgens in de herfst van 2008 gekoppeld aan voormalig Light-Heavyweight Kampioen Chuck Liddell. Evans weet Liddell met een kiezelharde stoot in de tweede ronde KO te slaan en verdient hiermee een titelgevecht tegen Forrest Griffin. In December 2008 weet Evans zichzelf te kronen tot Light-Heavyweight Kampioen door Forrest Griffin in de derde ronde via TKO te stoppen. Slechts vijf maanden zou Evans van deze titel kunnen genieten. De Braziliaan Lyoto Machida weet Evans tijdens het Main Event van UFC 98 in de derde ronde KO te slaan, en hiermee de Light-Heavyweight titel over te nemen. Evans weet echter in 2010 sterk terug te komen, en weet met overwinningen op Thiago Silva en Quinton Jackson een titelgevecht met Mauricio ”Shogun” Rua af te dwingen. Helaas voor Evans raakt hij zes weken van te voren geblesseerd en moet hij verstek laten gaan. Evans komt vervolgens later dat jaar terug en verslaat ditmaal wél Tito Ortiz. Begin 2013 staat de #1 contender fight met Phil Davis op het programma. Evans laat zien dat hij de betere vechter is en verdient met zijn overwinning een titelgevecht tegen voormalig trainingspartner en inmiddels vijand Jon Jones. Jones, de jongste Kampioen ooit in de UFC heeft weinig moeite met Evans en wint vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Het blijkt uiteindelijk een klap die Evans op sportief gebied niet echt meer te boven komt. Evans verliest vervolgens van Antonio Rogerio Nogueira, maar lijkt vervolgens met overwinningen op Dan Henderson en Chael Sonnen zijn Light-Heavyweight run nieuw leven in te blazen. Echter weerhouden blessures Evans ervan om de top die hij eerder wel wist te halen nogmaals te bereiken. Evans verloor zijn laatste twee gevechten op Light-Heavyweight tegen Ryan Bader (Unanimous Decision) en Glover Teixeira (KO). Evans besloot een gewichtsklasse omlaag te gaan naar Middleweight. Na tweemaal voortijdig af te moeten haken stond Evans uiteindelijk tegen Daniel Kelly tijdens UFC 210. Kelly won de partij via een Split Decision en wacht nu bijna 4 jaar op zijn eerste overwinning.

Sam Alvey (MMA 29-8-0-1/UFC 6-3-0-0) is een van de meest actieve Middleweights in de UFC. Zo vocht hij in een tijdsbestek van amper een jaar liefst zesmaal. De 31-jarige Amerikaan begon zijn MMA carrière in 2008 waar hij vooral vocht in de staat Wisconsin. Nadat hij een record had opgebouwd van 14 winstpartijen en 2 verliespartijen werd hij opgepikt door Bellator. Alvey vocht 2 partijen voor Bellator (1-1) en stapte uiteindelijk over naar MFC. Ook daar verging het hem goed waarna hij uiteindelijk werd opgepikt door de UFC in 2014. Alvey vocht begin dit jaar tegen Nate Marquardt in Denver en won via een Unanimous Decision. Daarna was het aan Alvey om het op te nemen tegen Thales Leites in Nashville Tennessee. Alvey verloor via een Unanimous Decision.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »