breaking news

Rashad Evans keert terug tegen Daniel Kelly tijdens UFC 210 in Buffalo

February 2nd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Rashad Evans een nieuwe poging gaat wagen zijn Middleweight debuut in de UFC te maken. Evans zal het op 8 April 2017 in Buffalo, New York gaan opnemen tegen de Australiër Daniel Kelly. Het gevecht zal plaatsvinden in het KeyBank Center. Evans stond vorig jaar al tweemaal ingepland tegen Tim Kennedy om zijn Middleweight debuut te maken. Destijds gooide medische redenen roet in het eten.

Rashad Evans (MMA 19-5-1/UFC 14-5-1) is misschien wel een van de meest herkenbare vechters in de UFC. Evans kwam in 2005 de UFC binnen als ongeslagen vechter tijdens TUF 2. Tijdens TUF 2 wist Evans uiteindelijk in de finale het Heavyweight Toernooi te winnen van Brad Imes via Split Decision. Vervolgens weet Evans viermaal te winnen binnen de UFC van onder andere Stephan Bonnar. Ook verslaat hij Sean Salmon via een spectaculaire Headkick KO, deze KO komt nog vaker voorbij in de ”Best KO’s compilaties” van de UFC. Halverwege 2007 krijgt Evans voormalig Light-Heavyweight Kampioen Tito Ortiz tegenover zich. Ortiz krijgt een punt in mindering in dit gevecht door het herhaaldelijk vastpakken van de kooi. Uiteindelijk voorkomt dit de eerste nederlaag van Evans in een Pro-MMA partij. Het gevecht eindigt door het punt in mindering in een draw. Evans weet vervolgens Michael Bisping te verslaan via Split Decision en wordt vervolgens in de herfst van 2008 gekoppeld aan voormalig Light-Heavyweight Kampioen Chuck Liddell. Evans weet Liddell met een kiezelharde stoot in de tweede ronde KO te slaan en verdient hiermee een titelgevecht tegen Forrest Griffin. In December 2008 weet Evans zichzelf te kronen tot Light-Heavyweight Kampioen door Forrest Griffin in de derde ronde via TKO te stoppen. Slechts vijf maanden zou Evans van deze titel kunnen genieten. De Braziliaan Lyoto Machida weet Evans tijdens het Main Event van UFC 98 in de derde ronde KO te slaan, en hiermee de Light-Heavyweight titel over te nemen. Evans weet echter in 2010 sterk terug te komen, en weet met overwinningen op Thiago Silva en Quinton Jackson een titelgevecht met Mauricio ”Shogun” Rua af te dwingen. Helaas voor Evans raakt hij zes weken van te voren geblesseerd en moet hij verstek laten gaan. Evans komt vervolgens later dat jaar terug en verslaat ditmaal wél Tito Ortiz. Begin 2013 staat de #1 contender fight met Phil Davis op het programma. Evans laat zien dat hij de betere vechter is en verdient met zijn overwinning een titelgevecht tegen voormalig trainingspartner en inmiddels vijand Jon Jones. Jones, de jongste Kampioen ooit in de UFC heeft weinig moeite met Evans en wint vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Het blijkt uiteindelijk een klap die Evans op sportief gebied niet echt meer te boven komt. Evans verliest vervolgens van Antonio Rogerio Nogueira, maar lijkt vervolgens met overwinningen op Dan Henderson en Chael Sonnen zijn Light-Heavyweight run nieuw leven in te blazen. Echter weerhouden blessures Evans ervan om de top die hij eerder wel wist te halen nogmaals te bereiken. Evans verloor zijn laatste twee gevechten op Light-Heavyweight tegen Ryan Bader (Unanimous Decision) en Glover Teixeira (KO). Evans besloot een gewichtsklasse omlaag te gaan naar Middleweight. Echter heeft Evans om medici redenen tot tweemaal toe zijn debuut moeten uitstellen. Of driemaal scheepsrecht is voor Evans moeten we afwachten.

Daniel Kelly (MMA 12-1/UFC 5-1) kwam op vier verschillende Olympische Spelen uit voor Australië op het onderdeel Judo. De geboren Melbourner heeft een 4th dan black belt in Judo en een black belt in Brazilian Jiu Jitsu. Kelly vocht in 2006 zijn eerste MMA partij, maar startte zijn échte carrière in MMA eigenlijk pas fulltime in 2012. Kelly deed mee in 2014 aan het TUF Nations seizoen. Hierin namen Australische vechters het op tegen Canadese vechter. Kelly werd gekoppeld aan de Canadees Sheldon Westcott. In een werkelijke ”slachtpartij” liet Westcott geen spaan heel van zijn tegenstander en besliste het gevecht via Arm-Triangle Choke binnen een minuut. Kelly was er zo slecht aan toe qua knie dat er werd gevreesd voor zijn carrière. Kelly kwam echter sterk terug en maakte in November 2014 zijn debuut in de UFC tegen Luke Zachrich. Kelly won in de eerste ronde via Kimura Submission. Begin 2015 voegde Kelly er een tweede overwinning aan toe door Patrick Walsh via Unanimous Decision te verslaan. Dit was Kelly’s eerste en voorlopig enige gevecht in de Verenigde Staten. Kelly werd vervolgens gekoppeld aan Sam Alvey. Alvey versloeg Daniel Kelly via TKO binnen een minuut en bracht Kelly zijn eerste Pro-MMA nederlaag toe (TUF partijen op de finale na tellen niet op je Pro-MMA record). Kelly heeft zich inmiddels meer dan gerevancheerd voor deze nederlaag en wist te winnen van Steve Montgomery, Antonio Carlos Junior en Chris Camozzi. Het gevecht tegen Antonio Carlos Junior zal Kelly niet snel vergeten. De Australiër werd gedomineerd in de eerste twee rondes, maar wist uiteindelijk in de derde ronde de Braziliaan ”aan” te slaan en uiteindelijk via TKO te finishen. Kelly zal tegen Evans gaan voor zijn vierde overwinning op rij.

Comments are closed.

Translate »