breaking news

Raquel Pennington vs. Germaine de Randamie + meer toegevoegd aan UFC Denver

August 10th, 2018 | by Marcel Dorff
Raquel Pennington vs. Germaine de Randamie + meer toegevoegd aan UFC Denver
UFC
0

De UFC heeft twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de UFC Fight Night 139 card in Denver, Colorado op 10 November 2018. Voormalig UFC Featherweight Kampioene Germaine de Randamie neemt het op tegen voormalig UFC Bantamweight titeluitdaagster Raquel Pennington in de Women’s Bantamweight divisie. Eveneens is er ook nog een partij toegevoegd in de Women’s Strawweight divisie. Ashley Yoder zal op zoek gaan naar haar eerste overwinning in de Octagon. Zij neemt het op tegen Amanda Cooper. Beide gevechten zullen plaatsvinden in de Octagon van het Pepsi Center tijdens het 25 jarig jubileum van de UFC.

Lees hieronder verder.

Raquel Pennington vs. Germaine de Randamie

Raquel Pennington (MMA 9-7/UFC 6-3) is een Amerikaanse vechtster die in 2012 haar Pro-MMA carrière startte. Pennington werd met een 1-1 record al vrij snel getekend door de Invicta FC organisatie. Pennington won van Sarah Moras, maar Cat Zingano en Leslie Smith waren een maatje te groot op dat moment. Ondanks een 3-3 record zag de UFC potentie in Pennington, waardoor ze mee mocht doen aan het 18de seizoen van The Ultimate Fighter. Pennington kwam tot de halve finale waarin ze verrassend verloor van Jessica Rakoczy. De UFC gaf Pennington vervolgens de kans om tijdens de TUF Finale haar officiële UFC debuut te maken tegen Roxanne Modaferri. Pennington won het gevecht via Unanimous Decision. In de daarop volgende drie gevechten wist Pennington slechts eenmaal te winnen. Ashlee Evans-Smith werd via een Bulldog Submission heel laat in de eerste ronde verslagen. Pennington verloor van zowel Jessica Andrade als van Holly Holm, beide malen via Split Decision. Na die verliespartij tegen Holm heeft Pennington een winstreak weten neer te zetten van vier gevechten. Bethe Correia, Elizabeth Phillips en Jessica Andrade werden verslagen. Tijdens haar laatste gevecht in November 2016 tijdens UFC 205 in New York nam Pennington het op tegen Miesha Tate. Pennington was de bovenliggende partij en won terecht via Unanimous Decision. Mede door blessures keerde Pennington pas in Mei 2018 terug in de Octagon. Pennington mocht voor de titel vechten tijdens UFC 224 tegen Kampioene Amanda Nunes. Pennington verloor het gevecht in de vijfde ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Germaine de Randamie (MMA 7-3/UFC 4-1) maakte voor haar MMA carriere furore in het kickboksen. In deze discipline is zij meervoudig wereldkampioen en heeft een ongeslagen record van 37 winstpartijen tegenover 0 verliespartijen. In 2008 debuteerde de Randamie in het MMA. Zoals veel MMA vechters met een kickboks verleden was het ook voor de Randamie even wennen in deze sport. Ze verloor haar debuut dan ook via een Submission (Armbar) in de eerste ronde. In 2013 debuteerde de Randamie voor de UFC nadat deze Strikeforce had overgenomen. In de UFC heeft zij laten zien dat ze met de beste mee kan. Van de 5 partijen voor deze promotie verloor ze er slechts 1 en dit was tegen de huidige Bantamweight kampioene Amanda Nunes. In 2016 vocht de Randamie in Rotterdam en was haar entree een van de hoogtepunten van de avond. Na een strafexpeditie uitgedeeld te hebben aan Anna Elmose mocht de Randamie vechten voor de Featherweight titel tegen Holly Holm. De Randamie won via een Unanimous Decision en mocht zich zo de eerste Women’s Featherweight kampioene noemen. De Randamie werd echter gestript van haar belt nadat zij aangaf niet tegen Cris Cyborg te willen vechten en terug te willen keren naar Bantamweight. De Randamie zou vervolgens haar comeback maken tijdens UFC Rotterdam in September 2017. Echter raakte ze geblesseerd en ging het gevecht tegen Marion Reneau niet door.

Embed from Getty Images

Ashley Yoder vs. Amanda Cooper

Ashley Yoder (MMA 5-4/UFC 0-3) maakt eind 2016 haar debuut binnen de UFC. Yoder heeft voorheen voornamelijk voor BAMMA USA gevochten en maakte in 2016 deel uit van The Ultimate Fighter waar zij bij Team Joanna zat. Ze verloor haar partij tegen Kate Jackson via Unanimous Decision. De UFC was niet direct onder de indruk van Yoder maar na haar overwinning via een Armbar Submission tegen Amber Brown tijdens Invicta FC 20 kreeg zij alsnog een contract. Yoder nam het tijdens UFC Albany op tegen Justine Kish. In een vrij gelijkwaardig gevecht was Justine Kish net iets beter en won via Unanimous Decision. Ook in haar tweede partij in de UFC wist Yoder niet te winnen. Tijdens de TUF 25 finale in Juli 2017 was Angela Hill via Unanimous Decision te sterk. Vervolgens maakte Yoder haar opwachting tegen Mackenzie Dern tijdens UFC 222 in Maart 2018. In een close gevecht werd uiteindelijk via Split Decision verloren.

Embed from Getty Images

Amanda Cooper (MMA 3-4/UFC 2-3) kwam via TUF 23 de UFC binnen. Nadat ze het eliminatie gevecht van Mellony Geugjes won via Submission, volgden nog twee overwinningen. Jamie Moyle werd verslagen in de kwartfinale via Majority Decision, en Lanchana Green werd verslagen in de halve finale via een Submission in de eerste ronde. Cooper moest het vervolgens tijdens de TUF Finale opnemen tegen de favoriet van de competitie Tatiana Suarez. Suarez versloeg Cooper in de eerste ronde via een D’Arce Choke Submission en won dus TUF 23. Cooper keerde terug in November 2016. In Belfast was de Deense Anna Elmose haar tegenstandster. Na drie rondes was het uiteindelijk Cooper die via Unanimous Decision haar eerste officiële UFC overwinning kon bijschrijven. In Maart 2017 kon ze die overwinning echter geen goed vervolg geven. De ongeslagen UFC debutante Cynthia Calvillo was via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te sterk. Cooper keerde vervolgens tijdens UFC 218 in December 2017 in haar Detroit terug in de Octagon tegen Angela Magana. Cooper domineerde het gevecht en won laat in de tweede ronde via TKO. Vervolgens kwam Cooper in actie tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro tegen Mackenzie Dern. Cooper ging knockdown in de eerste ronde en werd vervolgens via Rear Naked Choke Submission gefinisht.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »