breaking news

Raphael Assunção vs. Aljamain Sterling herboekt voor UFC Denver

December 9th, 2016 | by Marcel Dorff

Het gevecht tussen Raphael Assunção en Aljamain Sterling dat in eerste instantie plaats zou vinden aankomende nacht in Albany, New York is herboekt voor de UFC on FOX 23 card in Denver, Colorado. Sterling kon door een lichte blessure niet vechten, en moest ongeveer anderhalve week geleden verstek laten gaan. Nu zal op 28 Januari 2017 in het Pepsi Center alsnog het gevecht tussen de twee Bantamweight contenders plaatsvinden.

Raphael Assunção (MMA 23-5/UFC 7-2) behoort al jaren tot de beste vechters in de UFC Bantamweight divisie. De Braziliaan kwam na de overname van de WEC door de UFC de organisatie binnen. In 2011 maakte Assunção zijn debuut voor de UFC tegen Erik Koch. Assunção verloor via KO in de eerste ronde. Vervolgens wist Assunção een winstreak op te bouwen van maar liefst zeven gevechten. Onder andere Bryan Caraway, Pedro Munhoz en voormalig UFC Bantamweight Kampioen T.J.Dillashaw werden verslagen. Assunção raakte begin 2015 geblesseerd, waardoor een titelgevecht uitbleef. In Juli van dit jaar maakte Assunção zijn terugkeer in de Octagon. Een rematch tegen T.J.Dillashaw stond gepland. Dillashaw was beter en revancheerde zich voor zijn eerder verlies een paar jaar eerder in Brazilië. Assunção weet dat als hij in de Top 5 van de divisie wil blijven hij zal moeten winnen van Aljamain Sterling.

New Yorker Aljamain Sterling (MMA 12-1/UFC 4-1) maakte in 2014 als Ring of Combat en Cage Fury FC Kampioen zijn debuut op short notice in de UFC. Cody Gibson werd verslagen via Unanimous Decision. Een paar maanden later vocht ”Aljo” zijn tweede gevecht in de UFC, tegen Hugo Viana. Sterling won via TKO in de derde ronde. In 2015 werden Top 10 vechters Takeya Mizugaki en Johnny Eduardo op spectaculaire wijze gefinisht. Mizugaki werd gefinisht via een Reversed Arm-Triangle Choke, en Johnny Eduardo via een Standing Guillotine Choke. Na vernieuwing van zijn contract vocht Sterling afgelopen Mei tegen Bryan Caraway. Nadat Sterling de eerste ronde had gedomineerd, leek de pijp leeg in het vervolg van de wedstrijd. Caraway won op de scorecards van twee judges de tweede en derde ronde en ging er met een Split Decision overwinning vandoor. Sterling viel uit de Top 5 van de Bantamweight divisie, maar krijgt dus nu de kans om die plek te heroveren tegen de #3 gerankte Raphael Assunção

14570373_1187103981332421_2962438498976324230_n

Leave a Reply

Translate »