breaking news

Raphael Assuncao treft voormalig Bantamweight kampioen Cody Garbrandt tijdens UFC Columbus

December 13th, 2019 | by Marcel Dorff
Raphael Assuncao treft voormalig Bantamweight kampioen Cody Garbrandt tijdens UFC Columbus
UFC
0

De Braziliaan Raphael Assuncao zal op 28 maart 2020 zijn terugkeer maken in de Octagon. Assuncao treft voormalig Bantamweight Kampioen Cody Garbrandt tijdens UFC Fight Night 172 in Columbus, Ohio. Garbrandt komt uit Ohio. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Nationwide Arena op de Main Card. ESPN MMA maakte de partij bekend.

Raphael Assunção (MMA 27-7/UFC 11-4) behoort al jaren tot de beste vechters in de UFC Bantamweight divisie. De Braziliaan kwam na de overname van de WEC door de UFC de organisatie binnen. In 2011 maakte Assunção zijn debuut voor de UFC tegen Erik Koch. Assunção verloor via KO in de eerste ronde. Vervolgens wist Assunção een winstreak op te bouwen van maar liefst zeven gevechten. Onder andere Bryan Caraway, Pedro Munhoz en huidig UFC Bantamweight Kampioen T.J.Dillashaw werden verslagen. Assunção raakte begin 2015 geblesseerd, waardoor een titelgevecht uitbleef. In Juli 2016 maakte Assunção zijn terugkeer in de Octagon. Een rematch tegen T.J.Dillashaw stond gepland. Dillashaw was beter en revancheerde zich voor zijn eerder verlies een paar jaar eerder in Brazilië. Daarna nam Assunção het op tegen Aljamain Sterling. In een spannend gevecht wist Assunção aan het langste eind te trekken via een Split Decision. Daarna nam Assunção het op tegen Marlon Moraes en wederom won hij via een Split Decision. Met twee split decision overwinningen tegen sterke competitie in 2017 nam Assunção het tot slot in hetzelfde jaar op tegen Matthew Lopez tijdens UFC Norfolk. Assunção won het gevecht via KO in de derde ronde en pakte daarmee de Performance of the Night bonus. De Braziliaan werd vervolgens in Juli 2018 gematcht tegen Rob Font. Assuncao had weinig problemen met de man uit Boston en versloeg hem via een zeer eenzijdige Unanimous Decision. De UFC plande vervolgens een rematch in tussen Assuncao en Marlon Moraes. Een gevecht voor de #1 contenderspot. Moraes overpowerde Assuncao en wist na een knockdown uiteindelijk te finishen via een Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Assuncao zou in zijn daarop volgende partij zich niet kun revancheren voor zijn verlies. In Augustus 2019 werd ditmaal verloren van Cory Sandhagen via een duidelijke Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Cody Garbrandt (MMA 11-3/UFC 6-3) kwam begin 2015 als ongeslagen vechter de UFC binnen. De man uit de stal van Urijah Faber’s Team Alpha Male imponeerde bij zijn debuut door Marcus Brimage laat in de derde ronde via TKO te verslaan. Vervolgens had Garbrandt het moeilijk tegen de Mexicaan Henry Briones, maar wist uiteindelijk wel de winst via Unanimous Decision over de streep te trekken. In Februari 2016 zou Garbrandt het opnemen tegen John Lineker. Lineker kwam echter ziek terug uit Brazilië en moest het gevecht afzeggen. Augusto Mendes werd door de organisatie gecontracteerd en mocht het op short notice opnemen tegen Garbrandt. Garbrandt was staand duidelijk beter en finishte Mendes via TKO in de eerste ronde. Drie maanden later stond Garbrandt op het Main Event van UFC Fight Night 88 tegen Thomas Almeida. De ongeslagen en hoog aangeschreven Braziliaan wist zich geen raad met de snelheid van Garbrandt. Garbrandt wist Almeida (op dat moment) voor velen verrassend te finishen in de eerste ronde via KO. Hetgeen wat hem de Performance of the Night bonus opleverde. Vervolgens werd Garbrandt tot ieders verbazing gematcht tegen Takeya Mizugaki. Een veteraan maar niet echt een tegenstander die je verwacht nadat je net iemand van het kaliber Almeida hebt verslagen. Het bleek ook geen tegenstand voor Garbrandt. Garbrandt had minder dan 50 seconden nodig om de Japanner te finishen via TKO. Het was voor de UFC voldoende reden om Garbrandt vervolgens te matchen met Kampioen Dominick Cruz. Garbrandt versloeg Cruz op een ”Dominick Cruz” manier door veel voetenwerk te gebruiken en continu goed op afstand te counteren. Hierdoor won Garbrandt via Unanimous Decision, en mocht hij zijn titel verdedigen tegen voormalig teamgenoot en voormalig UFC Bantamweight Kampioen TJ Dillashaw tijdens UFC 217 in New York. Garbrandt wist Dillashaw in de eerste ronde bijna te finishen, maar werd in de tweede ronde zelf gefinisht via TKO. Gevolg was dat Garbrandt niet langer meer ongeslagen was en eveneens zijn titel kwijt was. De UFC bood Garbrandt echter een rematch aan. In Augustus 2018 tijdens het Main Event van UFC 227 was Dillashaw echter wederomnte sterk. Ditmaal via TKO in de eerste ronde. Vervolgens keerde Garbrandt terug in Maart 2019. Tijdens UFC 235 nam hij het op tegen de Braziliaan Pedro Munhoz. In een zeer wild gevecht won Munhoz via KO in de eerste ronde. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Echter heeft Garbrandt door het verlies nu een losing streak van drie gevechten.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »