breaking news

Raphael Assuncao neemt het op tegen Matthew Lopez in Norfolk

September 19th, 2017 | by Stefan Van Erp

UFC Fight Night 120 in Norfolk is een gevecht rijker. Raphael Assuncao neemt het in de Bantamweight divisie op tegen Matthew Lopez. Beide heren zijn bezig aan een win streak en het belooft een spectaculair gevecht te gaan worden. Het evenement vindt plaats op 11 november.

Raphael Assunção (MMA 25-5/UFC 9-2) behoort al jaren tot de beste vechters in de UFC Bantamweight divisie. De Braziliaan kwam na de overname van de WEC door de UFC de organisatie binnen. In 2011 maakte Assunção zijn debuut voor de UFC tegen Erik Koch. Assunção verloor via KO in de eerste ronde. Vervolgens wist Assunção een winstreak op te bouwen van maar liefst zeven gevechten. Onder andere Bryan Caraway, Pedro Munhoz en voormalig UFC Bantamweight Kampioen T.J.Dillashaw werden verslagen. Assunção raakte begin 2015 geblesseerd, waardoor een titelgevecht uitbleef. In Juli van dit jaar maakte Assunção zijn terugkeer in de Octagon. Een rematch tegen T.J.Dillashaw stond gepland. Dillashaw was beter en revancheerde zich voor zijn eerder verlies een paar jaar eerder in Brazilië. Daarna nam Assunção het op tegen Aljamain Sterling. In een spannend gevecht wist Assunção aan het langste eind te trekken via een Split Decision. Daarna nam Assunção het op tegen Marlon Moraes en wederom won hij via een Split Decision.

Matthew Lopez (MMA 10-1/UFC 2-1) maakte in Juli 2016 zijn debuut voor de UFC. De op dat moment ongeslagen vechter kwam via het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight” de UFC binnen. Lopez nam het op tegen BJJ wizard Rani Yahya. In een vrij eenzijdig gevecht wist Yahya laat in de derde ronde Lopez te finishen. Lopez kwam echter zeer sterk terug in zijn tweede partij voor de UFC. De Amerikaan moest het opnemen in Canada tegen de Canadees Mitch Gagnon. Lopez vocht sterk en versloeg Gagnon voor eigen publiek via Unanimous Decision. Tijdens UFC 212 nam Lopez het op tegen Johnny Eduardo. Lopez liet er geen gras over groeien en versloeg Eduardo op een indrukwekkende manier via een TKO in de eerste ronde.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »