breaking news

Raoni Barcelos vs. Timur Valiev toegevoegd aan UFC evenement op 26 juni

April 4th, 2021 | by Marcel Dorff
Raoni Barcelos vs. Timur Valiev toegevoegd aan UFC evenement op 26 juni
UFC
0

Raoni Barcelos maakt op 26 juni zijn opwachting in de Octagon. De in de UFC nog ongeslagen Braziliaan gaat het opnemen tegen de Dagestani Timur Valiev in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Brett Okamoto wist het gevecht bekend te maken.

Raoni Barcelos (MMA 16-1/UFC 5-0) komt uit het team van de legendarische Braziliaanse MMA vechter Marco Ruas. Barcelos wist in Brazilië naam te maken met een 6-0 record en de Shooto Brasil titel alvorens hij in 2013 tekende bij de inmiddels gestopte RFA organisatie. Barcelos wist twee van zijn drie gevechten te winnen voor de RFA organisatie toen hij in 2015 voor de vacante Featherweight titel mocht vechten tegen Ricky Musgrave. Barcelos won via Unanimous Decision en greep de titel. Die titel zou Barcelos tweemaal verdedigen totdat de RFA ermee ophield en samenging met de Legacy FC organisatie als LFA. Barcelos zou tijdens LFA 4 het opnemen tegen Kevin Aguilar om de titels van de RFA en de Legacy FC organisatie te ”unifiën” echter raakte Barcelos geblesseerd waardoor hij in actie kwam. Barcelos zou zijn opwachting maken in Oktober 2017 tijdens UFC São Paulo als late replacement tegen Boston Salmon. Echter raakte ook Salmon geblesseerd waardoor Barcelos pas in Juli 2018 zijn UFC debuut zou maken tegen Kurt Holobaugh. In een zeer spectaculaire partij wist Barcelos in de derde ronde Holobaugh via KO te verslaan. Beide vechters kregen hiervoor de Fight of the Night bonus. Barcelos ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag. In de Bantamweight divisie nam de Braziliaan het op tegen Chris Gutierrez tijdens de TUF 28 Finale. Via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde wist Barcelos ook zijn tweede gevecht in de UFC te winnen. Barcelos zou vervolgens vechten tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Said Nurmagomedov. Echter werd Nurmagomedov in verband met een blessure van het gevecht gehaald en vervangen door Carlos Huachin. Barcelos wist in zijn geboorteplaats uiteindelijk laat in de tweede ronde de overwinning via TKO te pakken. Barcelos werd vervolgens alsnog tegen Said Nurmagomedov gematcht tijdens UFC Busan in December 2019. Barcelos won het gevecht via Unanimous Decision. Barcelos zou het vervolgens opnemen tegen Cody Stamann tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Barcelos pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Khalid Taha in November 2020. De Braziliaan vocht sterk en won via Unanimous Decision. Beide mannen kregen de Fight of the Night bonus. Barcelos zou vervolgens gematcht worden in Februari 2021 tegen Raphael Assuncao. Echter trok Assuncao zich terug en werd vervangen door promotionele nieuwkomer Marcelo Rojo. Helaas moest later ook Barcelos afzeggen na een positieve COVID-19 test.

Embed from Getty Images

Timur Valiev (MMA 17-2-0-1/UFC 1-0-0-1) is een vechter uit Dagestan die in 2010 zijn professionele MMA debuut maakte. Valiev begon zijn carrière met een verliespartij. Echter wist hij vervolgens zes partijen achter elkaar te winnen. Onder meer Oleg Borisov werd verslagen. Valiev zou vervolgens in 2014 tekenen bij de WSOF (huidig PFL). Daar wist Valiev ook indruk te maken met overwinningen op Isaiah Chapman en Ed West. Uiteindelijk zou worden verloren via Split Decision van Chris Gutierrez. Echter zou Valiev een directe rematch krijgen en daarin Gutierrez wel weten te verslaan via Unanimous Decision. WSOF ging vervolgens over in PFL. Valiev deed mee aan het 1 miljoen dollar Bantamweight toernooi. De Dagestani won zijn beide voorronde partijen, maar moest helaas met een blessure het toernooi verlaten. In 2019 vocht Valiev tweemaal met succes voor de GFC organisatie. Uiteindelijk kreeg hij in 2020 de kans om te vechten in de UFC tegen Jamall Emmers. Helaas werd de partij gecanceld nadat Valiev zijn visum niet rond kreeg. Valiev zou vervolgens in Augustus 2020 vechten tegen Mark Striegl. Echter werd Striegl van de partij gehaald in verband met een positieve COVID-19 test en werd vervangen door Trevin Jones. Valiev verloor na een uitstekend begin de partij via TKO in de tweede ronde. De verliespartij werd later omgezet in een No Contest nadat Jones positief testte voor marihuana gebruik. Valiev zou vervolgens naar zijn normale gewichtsklasse teruggaan. In de Bantamweight divisie werd hij in Februari 2021 gematcht met Julio Arce. Arce moest echter verstek laten gaan en werd vervangen door Martin Day. Valiev won de partij via een dominante Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »