breaking news

Raoni Barcelos vervangt Jack Shore tegen Khalid Taha op 7 november in Las Vegas

October 28th, 2020 | by Marcel Dorff
Raoni Barcelos vervangt Jack Shore tegen Khalid Taha op 7 november in Las Vegas
UFC
0

Jack Shore is om onbekende redenen niet langer meer in staat om het op 7 november op te nemen tegen Khalid Taha. De ongeslagen Welshman zal worden vervangen door de Braziliaan Raoni Barcelos. Khalid Taha maakte dit via Social Media bekend. Beide vechters treffen elkaar tijdens het UFC on ESPN 17 evenement in Las Vegas, Nevada. De partij zal plaatsvinden in het UFC APEX in de Bantamweight divisie.

Khalid Taha (MMA 13-2-0-1/UFC 1-1-0-1) is een Duitser van Libanese afkomst die sinds 2013 uitkomt in het Pro-MMA. Taha vocht vooral veel in het regionale circuit van Duitsland en wist daar zeer hoge ogen te gooien. Taha pakte in zijn zesde Pro gevecht al de Fair FC titel. Ook vocht Taha driemaal voor het prestigieuze GMC. Daar pakte Taha ook driemaal de winst. Taha werd vervolgens door de Japanse RIZIN FF organisatie uitgenodigd om mee te doen aan het zestienkoppige Bantamweight toernooi. Taha nam het in de eerste ronde op tegen de Japanner Keita Ishibashi. Taha versloeg Ishibashi via TKO in de eerste ronde en ging verder naar de kwartfinales. Daar trof hij Takafumi Otsuka. Otsuka bleek uiteindelijk via Mounted Guillotine Choke Submission in de eerste ronde te sterk voor Taha en bracht de ongeslagen winstreak van de Duitser van elf gevechten ten einde. Taha tekende vervolgens een contract bij Brave CF. Tijdens Brave CF 12 in Jakarta vocht Taha tegen Hamza Kooheji. Taha imponeerde via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Eind Juni 2018 tekende Taha een verbintenis bij de UFC. Hij debuteerde vervolgens tijdens UFC Hamburg een maand later tegen voormalig Cage Warriors Kampioen Nad Narimani. Narimani was Taha worstelend de baas en won via Unanimous Decision. Taha zou vervolgens in November 2018 vechten tegen Boston Salmon. Echter raakten beide vechters geblesseerd en werd het gevecht opnieuw ingepland tijdens UFC 236 in April 2019. Taha imponeerde door Salmon vroeg in de eerste ronde via KO te finishen. Taha wist daar in Oktober 2019 een overwinning aan toe te voegen door Bruno Silva via een Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde te finishen. Echter kreeg de partij nog een staartje nadat Taha een positieve USADA test aflegde. De overwinning werd omgezet in een No Contest en Taha werd voor een jaar geschorst. Vervolgens zou Taha in November 2020 terugkeren tegen Jack Shore. Echter trok de Welshman zich terug waarna Raoni Barcelos de nieuwe tegenstander werd.

Embed from Getty Images

Raoni Barcelos (MMA 15-1/UFC 4-0) komt uit het team van de legendarische Braziliaanse MMA vechter Marco Ruas. Barcelos wist in Brazilië naam te maken met een 6-0 record en de Shooto Brasil titel alvorens hij in 2013 tekende bij de inmiddels gestopte RFA organisatie. Barcelos wist twee van zijn drie gevechten te winnen voor de RFA organisatie toen hij in 2015 voor de vacante Featherweight titel mocht vechten tegen Ricky Musgrave. Barcelos won via Unanimous Decision en greep de titel. Die titel zou Barcelos tweemaal verdedigen totdat de RFA ermee ophield en samenging met de Legacy FC organisatie als LFA. Barcelos zou tijdens LFA 4 het opnemen tegen Kevin Aguilar om de titels van de RFA en de Legacy FC organisatie te ”unifiën” echter raakte Barcelos geblesseerd waardoor hij in actie kwam. Barcelos zou zijn opwachting maken in Oktober 2017 tijdens UFC São Paulo als late replacement tegen Boston Salmon. Echter raakte ook Salmon geblesseerd waardoor Barcelos pas in Juli 2018 zijn UFC debuut zou maken tegen Kurt Holobaugh. In een zeer spectaculaire partij wist Barcelos in de derde ronde Holobaugh via KO te verslaan. Beide vechters kregen hiervoor de Fight of the Night bonus. Barcelos ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag. In de Bantamweight divisie nam de Braziliaan het op tegen Chris Gutierrez tijdens de TUF 28 Finale. Via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde wist Barcelos ook zijn tweede gevecht in de UFC te winnen. Barcelos zou vervolgens vechten tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Said Nurmagomedov. Echter werd Nurmagomedov in verband met een blessure van het gevecht gehaald en vervangen door Carlos Huachin. Barcelos wist in zijn geboorteplaats uiteindelijk laat in de tweede ronde de overwinning via TKO te pakken. Barcelos werd vervolgens alsnog tegen Said Nurmagomedov gematcht tijdens UFC Busan in December 2019. Barcelos won het gevecht via Unanimous Decision. Barcelos zou het vervolgens opnemen tegen Cody Stamann tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »