breaking news

Raoni Barcelos pakt short notice gevecht tegen Boston Salmon tijdens UFC São Paulo

October 10th, 2017 | by Marcel Dorff

Een aantal weken geleden werd bekend dat Augusto Mendes niet langer kon vechten tijdens UFC Fight Night 119 in São Paulo, Brazilië tegen Boston Salmon in verband met een blessure. Combate weet echter te melden dat de UFC voormalig RFA Kampioen Raoni Barcelos naar voren heeft geschoven om op 28 Oktober 2017 in het Ginasio do Ibirapuera zijn opwachting te maken tegen Boston Salmon. Het Bantamweight gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card.

Boston Salmon (MMA 6-1/UFC 1-0) is een Hawaiiaanse vechter die tijdens de eerste week van Dana White’s Tuesday Night Contender Series (DWTNCS) zijn opwachting maakte. Salmon kwam binnen met een 5-1 record. Alle zes gevechten vonden plaats in de inmiddels opgeheven RFA organisatie. Het enige gevecht dat verloren werd was het laatste gevecht via Split Decision. Echter maakte Salmon tijdens DWTNCS een zeer goede indruk tegen de ongeslagen Team Alpha Male vechter Ricky Turcios. Salmon won het gevecht via Unanimous Decision in een van de beste partijen tot dusver. Salmon kreeg een contract aangeboden van de UFC, en zal nu dus zijn opwachting maken tijdens UFC São Paulo tegen Raoni Barcelos die invalt voor Augusto Mendes.

Raoni Barcelos (MMA 11-1/UFC 0-0) maar dus tijdens UFC São Paulo zijn debuut voor de organisatie. Barcelos komt uit het team van de legendarische Braziliaanse MMA vechter Marco Ruas. Barcelos wist in Brazilië naam te maken met een 6-0 record en de Shooto Brasil titel alvorens hij in 2013 tekende bij de inmiddels gestopte RFA organisatie. Barcelos wist twee van zijn drie gevechten te winnen voor de RFA organisatie toen hij in 2015 voor de vacante Featherweight titel mocht vechten tegen Ricky Musgrave. Barcelos won via Unanimous Decision en greep de titel. Die titel zou Barcelos tweemaal verdedigen totdat de RFA ermee ophield en samenging met de Legacy FC organisatie als LFA. Barcelos zou tijdens LFA 4 het opnemen tegen Kevin Aguilar om de titels van de RFA en de Legacy FC organisatie te ”unifiën” echter raakte Barcelos geblesseerd waardoor hij sinds Oktober 2016 niet meer in actie kwam.

Translate »