breaking news

Randy Costa vs. Martin Day toegevoegd aan UFC on ESPN 8 in Columbus

January 9th, 2020 | by Marcel Dorff
Randy Costa vs. Martin Day toegevoegd aan UFC on ESPN 8 in Columbus
UFC
0

“The Zohan” Randy Costa zal op 28 maart 2020 zijn terugkeer maken in de Octagon. Tijdens UFC on ESPN 8 in Columbus, Ohio treft hij Martin Day in de Bantamweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Nationwide Arena. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card. MMA Junkie meldde eerder al dat de UFC in onderhandeling was over dit gevecht, inmiddels hebben beide partijen hun handtekening onder het contract gezet.

Randy Costa (MMA 5-1/UFC 1-1) is een MMA vechter die sinds 2015 in het Pro-MMA circuit te vinden is. Echter maakte hij pas in 2018 zijn debuut bij de professionals. Costa traint bij Lauzon MMA en debuteerde bij de Cage Titans organisatie. Daar won hij in Juni 2018 tegen Stacey Anderson via TKO in de eerste ronde. Vervolgens won Costa in datzelfde nog tweemaal tegen respectievelijk Kenny Lewis en Chris Thorne. Uiteindelijk vocht Costa in Januari 2019 wederom voor de Cage Titans organisatie. Ditmaal werd wederom in de eerste ronde gewonnen. Rob Fuller werd binnen een minuut gestopt. Costa werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte in April 2019 zijn UFC debuut tegen Brandon Davis. Costa kwam te kort en verloor voor het eerst in zijn carrière. Davis versloeg hem via Rear Naked Choke Submission. Costa wist in zijn tweede UFC gevecht echter wel te winnen. Tijdens UFC Boston werd voor eigen publiek via TKO in de eerste ronde Boston Salmon verslagen.

Embed from Getty Images

Martin Day (MMA 9-3/UFC 0-1) is een in Japan geboren Hawaiiaan. Day maakte in 2015 zijn Pro-MMA debuut bij de Hawaiiaanse organisatie Destiny Na Koa. Day wist zes van zijn eerste zeven partijen winnend af te sluiten en werd uitgenodigd om mee te doen aan het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. TUF veteraan Jaime Alvarez was de tegenstander. Day had het moeilijk en verloor de partij via Unanimous Decision. Echter wist Day sindsdien een indrukwekkende serie van drie overwinningen neer te zetten waaronder een titeloverwinning bij de URCC organisatie tegen de op dat moment ongeslagen Brady Huang. Day werd vervolgens op short notice alsnog door de UFC gecontracteerd om zijn debuut te maken tijdens UFC Beijing in November 2018. De Chinese Pingyuan Liu was de tegenstander. Day verloor het gevecht via een controversiële Split Decision. Day zou vervolgens in Maart 2019 zijn opwachting maken tijdens UFC Nashville tegen Chris Gutierrez. Echter gooide een blessure roet in het eten waardoor de partij gecanceld werd. En ook in Juli 2019 tijdens UFC Sacramento moest Day verstek laten gaan in verband met een blessure. Day stond gematcht tegen Benito Lopez, maar kwam dus wederom niet in actie.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »