breaking news

Randy Costa treft Journey Newson tijdens UFC evenement op 26 september

July 13th, 2020 | by Marcel Dorff
Randy Costa treft Journey Newson tijdens UFC evenement op 26 september
UFC
0

Randy Costa maakt op 26 september zijn opwachting in de Octagon. De vechter uit Boston gaat het opnemen tegen Journey Newson in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog nader te bepalen locatie. Het gevecht werd gemeld door MMA Junkie.

Randy Costa (MMA 5-1/UFC 1-1) is een MMA vechter die sinds 2015 in het Pro-MMA circuit te vinden is. Echter maakte hij pas in 2018 zijn debuut bij de professionals. Costa traint bij Lauzon MMA en debuteerde bij de Cage Titans organisatie. Daar won hij in Juni 2018 tegen Stacey Anderson via TKO in de eerste ronde. Vervolgens won Costa in datzelfde nog tweemaal tegen respectievelijk Kenny Lewis en Chris Thorne. Uiteindelijk vocht Costa in Januari 2019 wederom voor de Cage Titans organisatie. Ditmaal werd wederom in de eerste ronde gewonnen. Rob Fuller werd binnen een minuut gestopt. Costa werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte in April 2019 zijn UFC debuut tegen Brandon Davis. Costa kwam te kort en verloor voor het eerst in zijn carrière. Davis versloeg hem via Rear Naked Choke Submission. Costa wist in zijn tweede UFC gevecht echter wel te winnen. Tijdens UFC Boston werd voor eigen publiek via TKO in de eerste ronde Boston Salmon verslagen. Costa zou vervolgens in Maart 2020 vechten tegen Martin Day. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Journey Newson (MMA 9-2-0-1/UFC 0-1-0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2015 zijn Pro-MMA carrière startte. Na in zijn eerste jaar een record van 3-1 bij elkaar gevochten te hebben tekende Newson bij de CageSport organisatie. Daar wist hij drie partijen voortijdig te beslissen en in zijn derde partij eveneens de titel te pakken. Newson vocht vervolgens nog voor Prime Fighting en FFC. Bij Prime Fighting pakte hij meteen tijdens zijn debuut de titel. Newson bracht vervolgens in Juni 2019 zijn winstreak van zes partijen de Octagon in tijdens UFC Minneapolis tegen de Braziliaan Ricardo Ramos. Ramos bleek echter via Unanimous Decision te sterk voor Newson. Vervolgens vocht Newson in Februari 2020 tegen Domingo Pilarte. Newson won de partij via KO in de eerste ronde. Echter werd hij na het gevecht positief getest op marihuana en werd de partij omgezet in een No Contest.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »