breaking news

Randy Costa en Boston Salmon vechten voor eerste UFC overwinning tijdens UFC Boston

August 14th, 2019 | by Marcel Dorff
Randy Costa en Boston Salmon vechten voor eerste UFC overwinning tijdens UFC Boston
UFC
0

Op 18 Oktober 2019 zal Randy Costa voor eigen publiek zijn opwachting maken in de UFC. Tijdens UFC on ESPN 6 is de Hawaiiaan Boston Salmon de tegenstander in de Bantamweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de TD Garden. Voor zowel Costa als Salmon wordt dit de tweede maal dat ze vechten in de UFC. Beide vechters gaan voor hun eerste overwinning in de Octagon.

Randy Costa (MMA 4-1/UFC 0-1) is een MMA vechter die sinds 2015 in het Pro-MMA circuit te vinden is. Echter maakte hij pas in 2018 zijn debuut bij de professionals. Costa traint bij Lauzon MMA en debuteerde bij de Cage Titans organisatie. Daar won hij in Juni 2018 tegen Stacey Anderson via TKO in de eerste ronde. Vervolgens won Costa in datzelfde nog tweemaal tegen respectievelijk Kenny Lewis en Chris Thorne. Uiteindelijk vocht Costa in Januari 2019 wederom voor de Cage Titans organisatie. Ditmaal werd wederom in de eerste ronde gewonnen. Rob Fuller werd binnen een minuut gestopt. Costa werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte in April 2019 zijn UFC debuut tegen Brandon Davis. Costa kwam te kort en verloor voor het eerst in zijn carrière. Davis versloeg hem via Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

Boston Salmon (MMA 6-2/UFC 0-1) is een Hawaiiaanse vechter die tijdens de eerste week van het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series (DWCS) zijn opwachting maakte. Salmon kwam binnen met een 5-1 record. Alle zes gevechten vonden plaats in de inmiddels opgeheven RFA organisatie. Het enige gevecht dat verloren werd was het laatste gevecht via een zéér controversiële Split Decision. Echter maakte Salmon tijdens DWCS een zeer goede indruk tegen de ongeslagen Team Alpha Male vechter Ricky Turcios. Salmon won het gevecht via Unanimous Decision in een van de beste partijen tot dusver. Salmon kreeg een contract aangeboden van de UFC, en zou tijdens UFC São Paulo in Oktober 2017 zijn opwachting maken tegen Augusto Mendes. Echter raakte Mendes geblesseerd waarna Raoni Barcelos de nieuwe tegenstander werd. Vervolgens raakte Salmon geblesseerd waardoor Salmon pas in November 2018 zijn UFC debuut zou maken tegen Khalid Taha. Echter ging dit wegens een blessure bij beide vechters wederom niet door. Hierdoor werd het gevecht opgeschoven naar April 2019. Ditmaal vond het gevecht wél plaats. Echter verloor Salmon binnen een minuut van Khalid Taha via TKO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »