breaking news

Ralek Gracie vs. Hisaki Kato officieel voor Bellator 170

November 23rd, 2016 | by Marcel Dorff
Ralek Gracie vs. Hisaki Kato officieel voor Bellator 170
Bellator MMA
0

Eerder maakte Bellator MMA al bekend dat Ralek Gracie een contract had getekend bij de organisatie. Nu is ook zijn tegenstander bekend. De Braziliaan zal het opnemen tegen de Franse Japanner Hisaki Kato. Het Middleweightgevecht zal plaatsvinden op 21 Januari 2017 in The Forum te Inglewood, Californië. Het gevecht maakt deel uit van de Main Card, en is na het Main Event tussen Tito Ortiz en Chael Sonnen pas het tweede gevecht dat officieel bekend is gemaakt door Bellator MMA voor deze card.

Ralek Gracie (MMA 3-0/Bellator 0-0) is een 1st degree BJJ Black Belt onder zijn vader Rorion Gracie (9th degree Red Belt). Ralek kreeg zijn BJJ Black Belt overhandigd door zijn grootvader, de legendarische Helio Gracie (10th degree Red Belt). Ralek Gracie maakte zijn MMA debuut in 2007, maar heeft slechts drie officiële partijen gevochten. Dit komt mede doordat Ralek Gracie veel tijd investeert in het lesgeven samen met zijn broers op de Gracie Academy. Ralek Gracie is ook de oprichter van Metamoris. Een promotie met ”submission only” gevechten. Zowel Gi als No-Gi gevechten. Een gevecht duurt maximaal 20 minuten. Als er binnen die 20 minuten geen submission plaatsvindt eindigt het gevecht in een draw. Ralek Gracie heeft inmiddels al ruim 6 jaar geen Pro-MMA partij meer gevochten. In 2010 won hij zijn laatste partij tegen de Japanse MMA Legende Kazushi Sakuraba.

Hisaki Kato (MMA 7-2/Bellator 2-1) is een Black Belt in Kudo en maakte pas in 2013 zijn Pro-MMA debuut. Kudo is een vorm van karate waar zowel striking als grappling worden toegestaan. Ook kopstoten en schoppen naar het kruis mag. Kato maakte zijn debuut in de organisatie Heat in Japan. Daar wist hij de Middleweighttitel te veroveren. Met een 4-1 record pikte Bellator MMA hem op in 2015. Kato had een zeer sterk debuut en wist Joe Schilling via een Superman Punch KO in de tweede ronde te verslaan. Vervolgens ging het mis tegen Mike’s Gym Powerhouse Melvin Manhoef. De Nederlander wist Kato in de eerste ronde met een stoot KO te slaan. Echter kwam Kato sterk terug en wist hij Yuta Watanabe in de RIZIN FF promotie en ook AJ Matthews in Bellator MMA te verslaan via TKO in de eerste ronde. Ondertussen deed Kato ook nog eventjes een Kickboksgevecht tussendoor voor Bellator Kickboxing. Deze werd gewonnen via Spinning Backfist en net als in zijn Bellator MMA debuut was Joe Schilling weer de klos.

Leave a Reply

Translate »