breaking news

Rafael Fiziev vs. Alex White toegevoegd aan UFC Singapore

October 6th, 2019 | by Marcel Dorff
Rafael Fiziev vs. Alex White toegevoegd aan UFC Singapore
UFC
0

In navolging van zijn teamgenoten Movsar Evloev en Loma Lookboonmee zal ook Rafael Fiziev zijn opwachting maken op 26 Oktober 2019 tijdens UFC Fight Night 162 in Singapore. In de Lightweight divisie stuit de Kirgiziër op Alex White. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Singapore Indoor Stadium op de Preliminary Card.

Rafael Fiziev (MMA 6-1/UFC 0-1) stapte na een succesvolle Muay Thai en Kickbokscarrière in 2015 over naar het MMA. De Kirgiziër maakte zijn debuut bij de W.I.N. Fighting Championships organisatie in China. Daar baarde hij opzien met een Flying Knee KO overwinning. Na vervolgens nog twee snelle overwinningen duikte Fiziev in 2017 op bij de Zuid-Koreaanse ROAD FC organisatie. Daar versloeg hij Seung Yeon Kim via KO in de eerste ronde. En ook in zijn tweede gevecht voor de organisatie pakte “Ataman” de overwinning. Via een Headkick KO in de eerste ronde werd gewonnen van Nandin-Erdene Munguntsooj. Fiziev werd vervolgens uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. In de zomer van 2018 zou hij het opnemen tegen Joey Gomez. Echter kreeg Fiziev zijn visum niet rond waardoor hij niet kon vechten. In December 2018 maakte Fiziev vervolgens zijn opwachting voor Titan FC in Kazachstan tegen Nurzhan Tutkaev. Via een trap naar het lichaam won Fiziev via TKO in de tweede ronde. De papieren zijn inmiddels op orde en Fiziev heeft een UFC contract in de pocket. Zijn eerste gevecht in de UFC draaide echter uit op een teleurstelling voor de Kirgiziër. Tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 werd in de eerste ronde verloren via KO tegen Magomed Mustafaev. Fiziev zou vervolgens tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019 terugkeren tegen Alex da Silva. Echter brak hij zijn voet en moest hij afzeggen.

Embed from Getty Images

Alex White (MMA 13-5/UFC 4-5) kwam in 2014 als ongeslagen vechter de organisatie binnen. In een zeer sterk debuut versloeg hij Estevan Payan via KO in de eerste ronde. Dit leverde White de Performance of the Night bonus op. Hierna volgde in hetzelfde jaar verliespartijen tegen Lucas Martins (KO 3e ronde) en Clay Collard (Unanimous Decision). Ruim een jaar bleef het stil rond Alex White, mede door blessures. In Februari 2016 maakte White zijn comeback in de UFC tegen Artem Lobov. Lobov werd drie rondes lang gedomineerd door White, waardoor White uiteindelijk vrij eenvoudig via Unanimous Decision wist te winnen. Vervolgens zou Alex White het opnemen tegen TUF 22 winnaar Ryan Hall. Echter raakte White opnieuw geblesseerd en moest hij verstek laten gaan. In Januari 2017 stapte White op short notice in voor Erik Koch tegen Tony Martin. Martin controleerde het gevecht op de grond en won via Unanimous Decision. White kwam echter zeer sterk terug in zijn gevecht in Canada tegen Mitch Clarke. White versloeg Clarke aan het einde van de tweede ronde via TKO. White kon deze sterke prestatie echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 verloor White via Unanimous Decision van James Krause. Helaas voor White kon hij in September 2018 het tij ook niet keren. Tijdens UFC 228 werd in Dallas verloren van Jim Miller. De MMA veteraan finishte White via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Uiteindelijk werd in Maart 2019 tijdens UFC Wichita de slechte reeks wél doorbroken. White versloeg Dan Moret via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »