breaking news

Rafael Dos Anjos treft Michael Chiesa tijdens UFC Raleigh

November 21st, 2019 | by Redactie
Rafael Dos Anjos treft Michael Chiesa tijdens UFC Raleigh
UFC
0

Voormalig UFC Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos zal op 25 januari 2020 zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 166 in Raleigh, North Carolina. In de Welterweight divisie treft hij TUF 15 winnaar Michael Chiesa. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de PNC Arena op de Main Card. ESPN MMA wist het gevecht als eerste te melden.

Rafael dos Anjos (MMA 30-12/UFC 19-10) vecht al sinds 2008 in de UFC en kwam de organisatie binnen met twee verliespartijen op rij. Echter richtte Dos Anjos zich op en begon aan een mooie reeks van negen overwinningen en twee verliespartijen. In 2015 mocht Dos Anjos vechten voor de Lightweight titel tegen toenmalig kampioen Anthony Petis. Dos Anjos won via een Unanimous Decision. Daarna verdedigde Dos Anjos zijn titel eenmaal tegen Donald Cerrone en won deze partij vrij eenvoudig via een TKO in de eerste ronde. Daarna zou Dos Anjos zijn titel gaan verdedigen tegen Conor McGregor tijdens UFC 196. Echter brak hij zijn voet waardoor het gevecht niet door kon gaan. Vervolgens was het de beurt aan Eddie Alvarez om te proberen de titel te pakken. Alvarez won via TKO in de eerste ronde. Dos Anjos vocht vervolgens zijn laatste partij op Lightweight tegen Tony Ferguson. In een keihard gevecht over de volle 5 ronden verloor Dos Anjos via een Unanimous Decision. Daarna maakte hij bekend een gewichtsklasse hoger te gaan vechten omdat zijn lichaam de weightcut naar Lightweight niet meer aan kon. Dos Anjos maakte zijn Welterweight debuut in 2017 tegen de Belg Tarec Saffiedine. Dos Anjos was duidelijk de betere en won terecht via Unanimous Decision. Dos Anjos wist vervolgens in September 2017 tijdens UFC 215 in Edmonton een zeer sterke performance neer te zetten. Via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde werd Neil Magny betrekkelijk eenvoudig verslagen. En Dos Anjos maakte in December 2017 compleet. Zo versloeg hij voormalig UFC Welterweight Kampioen Robbie Lawler via Unanimous Decision tijdens UFC Winnipeg. Dos Anjos mocht vervolgens voor de Interim Welterweight titel vechten tijdens UFC 225 in Chicago tegen Colby Covington. Covington bleek uiteindelijk via Unanimous Decision te sterk voor de Braziliaan. Dos Anjos kon het tij vervolgens niet keren in zijn gevecht tijdens de TUF 28 Finale in November 2018. Kamaru Usman was te sterk via Unanimous Decision. Dos Anjos wist vervolgens in Mei 2019 zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken. Via Arm-Triangle Choke Submission in de vierde ronde versloeg de Braziliaan Kevin Lee. Dos Anjos werd vervolgens tijdens UFC San Antonio in Juli 2019 gekoppeld aan de Engelsman Leon Edwards. Edwards vocht beter en versloeg Dos Anjos via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Michael Chiesa (MMA 15-4/UFC 9-4) kwam in 2012 via TUF 15 de UFC binnen. Chiesa (die tijdens het seizoen zijn vader verloor) liet zien mentaal zeer sterk te zijn en uiteindelijk het seizoen te winnen door Al Iaquinta via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. In 2013 gaf Chiesa zijn debuutoverwinning in de UFC een sterk vervolg door de Fin Anton Kuivanen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Echter liep Chiesa vervolgens tegen het eerste verlies in zijn carrière aan. Jorge Masvidal was via een D’Arce Choke Submission te sterk. Vervolgens wist Chiesa te winnen van TUF 16 winnaar Colton Smith, en werd ook Francisco Trinaldo verslagen. Chiesa liep vervolgens tegen een TKO nederlaag aan tegen Joe Lauzon. Het gevecht werd gestopt in verband met een diepe snee boven het rechteroog van Chiesa. Beide mannen kregen wel de Fight of the Night bonus voor dit gevecht. In 2015 keerde Chiesa terug met een overwinning op Mitch Clarke via Unanimous Decision. Eind 2015 behaalde Chiesa een fantastische overwinning door BJJ specialist Jim Miller via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Chiesa flikte ditzelfde kunstje in 2016 ook bij Beneil Dariush. Dariush ook bekend om zijn zeer sterke groundgame was nog nooit via Submission gefinisht. Chiesa bracht daar met een Rear Naked Choke Submission verandering in. In Juli 2016 zou Chiesa het opnemen tijdens het Main Event van UFC Fight Night 91 in Sioux Falls, South Dakota tegen TUF 13 winnaar Tony Ferguson. Echter raakte Chiesa geblesseerd en werd vervangen door Lando Vannata. Chiesa keerde vervolgens pas terug in Juni 2017 tegen Kevin Lee. Lee wist Chiesa via een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Een enigszins controversiële overwinning aangezien Chiesa niet aftikte en claimde nooit ”out” te zijn gegaan. Chiesa zou vervolgens in April 2018 vechten tegen Anthony Pettis, maar werd door een belachelijke actie van Conor McGregor (vandalisme van een bus) van de partij gehaald doordat hij sneeën in zijn gezicht had opgelopen van losvliegende glasscherven. De partij werd opnieuw ingepland voor UFC 226 in Las Vegas. Chiesa begon goed aan de partij, maar wist Pettis niet te finishen na een zeer sterk begin. Pettis nam de partij over en finishte Chiesa via een Triangle Armbar Submission in de tweede ronde. Chiesa liet vervolgens weten over te stappen naar de Welterweight divisie. Hierin werd Carlos Condit de eerste tegenstander in December 2018. Na ontsnapt te zijn uit een Armbar in de eerste ronde wist Chiesa in de tweede ronde Condit via een Kimura Submission te finishen. Chiesa werd vervolgens gekoppeld aan UFC veteraan en de originele Ultimate Fighter winnaar Diego Sanchez in Juli 2019. Chiesa vocht sterk en versloeg Sanchez via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »