breaking news

Rafael Carvalho vs. Melvin Manhoef 2 herboekt voor Bellator 176 in Turijn

February 27th, 2017 | by Marcel Dorff
Rafael Carvalho vs. Melvin Manhoef 2 herboekt voor Bellator 176 in Turijn
Bellator MMA
0

Zojuist is bekend geworden dat op 8 April in Turijn, Italië het Main Event van Bellator MMA 176 zal gaan tussen Middleweight Kampioen Rafael Carvalho, en de Nederlander Melvin Manhoef. Eerder werd al bekend dat Denise Kielholtz haar Bellator Kickboxing Flyweight Titel zou verdedigen tegen Martine Michieletto in het Main Event van het Kickboxing gedeelte. Ook staat Djamil Chan op de MMA card tegen Valeriu Mircea. Het evenement zal plaatsvinden in Pala Alpitour.

Rafael Carvalho (MMA 13-1/Bellator 4-0) kwam in 2014 de organisatie binnen. De Braziliaan won zijn debuut via TKO in de eerste ronde van Brian Rogers. Vervolgens versloeg hij de sterke kickboxer Joe Schilling via Split Decision. Dit leverde Carvalho eind 2015 een titelgevecht op tegen Brandon Halsey. Carvalho versloeg Halsey via TKO in de tweede ronde en kroonde zich tot nieuwe Kampioen. In Mei 2016 had Carvalho zijn eerste titelverdediging tegen Melvin Manhoef. Carvalho won een zéér controversiële Split Decision. Bellator CEO Scott Coker plande een rematch in voor December 2016, maar Carvalho brak zijn voet waardoor het gevecht werd gecanceld. Nu is de rematch opnieuw ingepland.

Melvin Manhoef (MMA 30-13-1-2/Bellator 2-2-0-1) is een echte MMA veteraan. Manhoef vocht in zijn carrière tegen de besten in zijn gewichtsklasse. Van Gegard Mousasi tot Robbie Lawler en van Kazushi Sakuraba tot Mark Hunt, Manhoef vocht tegen iedereen. De MMA veteraan kwam in 2014 de Bellator MMA organisatie binnen. In een zeer sterk debuut versloeg Manhoef de Amerikaan Doug Marshall via KO in de eerste ronde. Echter werd 2014 in mineur afgesloten na een KO verlies in de tweede ronde tegen Joe Schilling. Nadat een KO verlies tegen Alexander Shlemenko werd overturned in een No-Contest herpakte Manhoef zich op fenomenale wijze tegen Hisaki Kato. Kato werd in de eerste ronde KO geslagen, dit leverde Manhoef een titelgevecht op tegen Rafael Carvalho. Manhoef verloor zoals eerder gezegd al via een zeer controversiële Split Decision en zal in de rematch proberen te zorgen dat de judges ditmaal geen inspraak hebben.

Comments are closed.

Translate »