breaking news

Q&A met UFC Heavyweight Stefan Struve

July 21st, 2018 | by Redactie
Q&A met UFC Heavyweight Stefan Struve
Interview
0

In aanloop naar zijn belangrijke partij in Hamburg tegen Marcin Tybura, maakte Stefan tijd vrij om een korte Q&A met ons te doen. Wij vroegen hem o.a. naar zijn voorbereiding, zijn tegenstander en de toekomst.

Q: Heb je dit keer je voorbereiding anders aangepakt?
A:Niet heel anders als de laatste partijen qua vechttechnische voorbereiding, maar wel wat dingen veranderd. Mijn team en ik pobeerden mij zo groot en sterk mogelijk te krijgen richting de 285 pond en daardoor moest ik zwaar liften en veel eten. Dit kostte me me veel energie. Hele dag bezig met verteren en door het zware liften voelde mijn rug en heupen vaak niet goed. Ik ben nu 5 kilo lichter, minder maaltijden en op een andere manier krachttraining gedaan. Daarnaast iedere dag veel stretchen en nu voel ik me veel soepeler waardoor ik denk mijn energie veel beter kwijt te kunnen in de wedstrijd.

Q: Hoe gevaarlijk schat jij Tybura in?
A: Hij is een goede vechter met een gevaarlijke linkse trap, maar als ik afstand houd dan mag dat geen probleem vormen. Mijn boksen is, vind ik, beter en daar zal ik gebruik van moeten maken. Hij heeft een listige takedown en goede switches van bottom naar top en als hij bovenop zit houdt hij die positie redelijk goed. Als ik gewoon soepel draai heb ik alle tools om hem te neutraliseren en domineren.

Q: Voel je extra druk na de afgelopen verliespartijen?
Je moet uiteraard altijd winnen, maar de enige spanning die ik nu voel is gezonde wedstrijdspanning. Ik maak me niet druk om meningen van buitenaf en soms loopt het gewoon niet soepel. Dan kijk je met je team naar wat de oplossing moet zijn en zorg je ervoor dat je er alles aan doet om weer richting een winstpartij te werken. Ik heb er weer alles aan gedaan en dat neemt voor mij veel stress weg.

Q: Hoeveel fights staan er nog op je contract?
Na deze partij nog 1 gevecht

Q: Waar heb je hoofdzakelijk getraind voor dit gevecht?
In Florida bij Hard Knocks 365 met Henri Hooft, Greg Jones, Kami Barzini, Mario Sperry en Corey Peacock (S&C)

Q: Wat is je voorspelling, hoe zal het gevecht eindigen?
We zien wel hoe de partij eindigt, maar ik ga ervanuit dat ik de partij staand ga domineren!

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

SPEEL GRATIS: UFC Fight Night 134 Spel! 100 euro aan prijzen!

Comments are closed.

Translate »