breaking news

Punahele Soriano treft ongeslagen Nick Maximov tijdens UFC evenement op 5 februari

November 13th, 2021 | by Marcel Dorff
Punahele Soriano treft ongeslagen Nick Maximov tijdens UFC evenement op 5 februari
UFC
0

Punahele Soriano gaat proberen de vieze smaak van zijn eerste pro verlies weg te spoelen. Echter treft hij wel de ongeslagen Nick Maximov op 5 februari aanstaande. Beide Middleweight vechters treffen elkaar in de Octagon van een nog onbekende locatie. BJPenn.com meldde de partij.

Punahele Soriano (MMA 8-1/UFC 2-1) is een Hawaiiaanse MMA vechter die na een korte amateur carrière (waarin hij ongeslagen bleef) in 2017 zijn Pro-MMA debuut maakte. Soriano vocht allemaal losse gevechten voor PFL, LFA en Titan FC. Alle gevechten wist hij in de eerste ronde te winnen. Hierdoor mocht Soriano tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series proberen een UFC contract te verdienen. Soriano werd gematcht met Jamie Pickett. In een vrij dominante, maar ook vrij moeizame partij won Soriano door zijn worstelen te gebruiken via Unanimous Decision. Echter was Dana White enthousiast en kreeg Soriano het UFC contract. Soriano zou tijdens UFC 242 in Abu Dhabi zijn debuut maken tegen Adam Yandiev. Echter raakte Yandiev geblesseerd en werd het gevecht in zijn geheel gecanceld. Hierdoor maakte Soriano pas in December 2019 zijn debuut voor de UFC tegen Oskar Piechota. Een zeer sterk debuut aangezien Soriano vroeg in de eerste ronde de partij via KO wist te beslissen. Soriano zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Columbus tegen Eric Spicely in Maart 2020, maar werd om onbekende redenen van het gevecht gehaald. Twee maanden later moest Soriano weer om onbekende redenen verstek laten gaan tegen Anthony Hernandez. Hierdoor kwam hij pas weer in Januari 2021 in actie tegen Dusko Todorovic. Soriano won de partij via KO in de eerste ronde. De UFC zou vervolgens de partij tegen Hernandez opnieuw inplannen voor Juni 2021. Echter was het ditmaal Hernandez die geblesseerd raakte waarna Soriano zou worden gekoppeld aan Brendan Allen een maand later. Soriano verloor via Unanimous Decision. Dit was het eerste verlies uit de carrière van de Hawaiiaan.

Embed from Getty Images

Nick Maximov (MMA 7-0/UFC 1-0) is sinds 2018 actief in het professionele MMA. De BJJ specialist uit de school van Nick Diaz wist bij de KOTC en LFA organisatie te imponeren en wist binnen twee jaar zijn record naar 4-0 te tillen. Maximov zou in 2020 tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series op short notice zijn opwachting maken in de Heavyweight divisie (twee divisies hoger dan waar Maximov normaal vecht) tegen Oscar Cota. Maximov domineerde de partij en won via Unanimous Decision. Dana White liet echter weten Maximov te willen zien in The Ultimate Fighter en gaf hem dus geen contract. De UFC kwam echter op dit besluit terug en verschafte Maximov alsnog een contract. In September 2021 werd hij gematcht tegen Karl Roberson. Echter moest Roberson zich om medische redenen terug trekken en werd Cody Brundage de nieuwe tegenstander. Maximov won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »