breaking news

Punahele Soriano krijgt nieuwe tegenstander en nieuwe datum na afzegging Anthony Hernandez

May 26th, 2021 | by Marcel Dorff
Punahele Soriano krijgt nieuwe tegenstander en nieuwe datum na afzegging Anthony Hernandez
UFC
0

Anthony Hernandez zou het op 26 juni gaan opnemen tegen Punahele Soriano. Echter is Hernandez geblesseerd geraakt weet James Lynch te melden. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft Brendan Allen bereidt gevonden om de partij aan te nemen. Echter wel pas een maand later op 24 juli. Beide Middleweights treffen elkaar die dag in de Octagon op een nog onbekende locatie. Mike Heck Jr. wist de wijziging te melden.

Punahele Soriano (MMA 8-0/UFC 2-0) is een Hawaiiaanse MMA vechter die na een korte amateur carrière (waarin hij ongeslagen bleef) in 2017 zijn Pro-MMA debuut maakte. Soriano vocht allemaal losse gevechten voor PFL, LFA en Titan FC. Alle gevechten wist hij in de eerste ronde te winnen. Hierdoor mocht Soriano tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series proberen een UFC contract te verdienen. Soriano werd gematcht met Jamie Pickett. In een vrij dominante, maar ook vrij moeizame partij won Soriano door zijn worstelen te gebruiken via Unanimous Decision. Echter was Dana White enthousiast en kreeg Soriano het UFC contract. Soriano zou tijdens UFC 242 in Abu Dhabi zijn debuut maken tegen Adam Yandiev. Echter raakte Yandiev geblesseerd en werd het gevecht in zijn geheel gecanceld. Hierdoor maakte Soriano pas in December 2019 zijn debuut voor de UFC tegen Oskar Piechota. Een zeer sterk debuut aangezien Soriano vroeg in de eerste ronde de partij via KO wist te beslissen. Soriano zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Columbus tegen Eric Spicely in Maart 2020, maar werd om onbekende redenen van het gevecht gehaald. Twee maanden later moest Soriano weer om onbekende redenen verstek laten gaan tegen Anthony Hernandez. Hierdoor kwam hij pas weer in Januari 2021 in actie tegen Dusko Todorovic. Soriano won de partij via KO in de eerste ronde. De UFC zou vervolgens de partij tegen Hernandez opnieuw inplannen voor Juni 2021. Echter was het ditmaal Hernandez die geblesseerd raakte waarna Soriano zou worden gekoppeld aan Brendan Allen een maand later.

Embed from Getty Images

Brendan Allen (MMA 14-4/UFC 3-1) is een MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Allen won zijn eerste Pro-MMA gevechten waarna hij een contract tekende bij de Legacy Fighting organisatie. Daar verloor hij zijn debuut tegen Trevin Giles. Na vervolgens bij een andere organisatie gewonnen te hebben van TUF veteraan Charlie Rader won Allen bij zijn terugkeer bij Legacy Fighting dit keer wel van Clovis Hancock. Legacy FC fuseerde vervolgens met RFA in het nieuwe LFA. Allen zou vervolgens uitkomen voor de LFA organisatie. Na een overwinning tegen Jon Kirk mocht Allen vechten voor de allereerste LFA Middleweight titel tegen Eryk Anders. Allen verloor via Unanimous Decision. Allen pakte vervolgens in zijn gevecht daarop tegen Chris Harris wel een overwinning. Mede doordat Anders tekende bij de UFC mocht Allen ditmaal wederom voor de vacante titel vechten tegen Anthony Hernandez. Hernandez bleek via Unanimous Decision te sterk. Wederom wist Allen zijn daarop volgende partij te winnen waarna hij voor de derde keer mocht vechten voor de LFA titel. Ditmaal was de ongeslagen Tim Hiley de tegenstander. De titel was wederom vacant omdat ook Hernandez bij de UFC tekende. Allen bewees dat driemaal scheepsrecht is en pakte de titel in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission. Allen verdedigde de titel vervolgens succesvol tegen Moses Murrietta. Mede hierdoor werd Allen uitgenodigd voor het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Allen won zijn partij overtuigend in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission tegen Aaron Jeffery en kreeg een contract bij de UFC. Allen zou vervolgens in Oktober 2019 zijn UFC debuut gaan maken tijdens UFC Boston tegen Eric Spicely. Echter raakte Spicely geblesseerd en zou Kevin Holland de nieuwe tegenstander worden. Allen won zijn debuut via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Allen werd vervolgens in Februari 2020 gekoppeld aan de Engelsman Tom Breese tijdens UFC Norfolk. Allen imponeerde met een TKO overwinning in de eerste ronde. Allen zou vervolgens vechten tegen Ian Heinisch in Juni 2020. Echter trok Heinisch zich terug en werd nieuwkomer Kyle Daukaus de tegenstander. Allen won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd de partij tegen Heinisch opnieuw ingepland in November 2020. Ditmaal moest Heinisch zich op de dag van het gevecht terugtrekken na een positieve COVID-19 test. Allen werd een week later opnieuw ingepland, ditmaal tegen Sean Strickland. Allen verloor de partij via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »