breaking news

Publiekslieveling Nick Newell maakt MMA comeback

September 12th, 2017 | by Marcel Dorff

De 31-Jarige Nick Newell maakt zijn terugkeer in het MMA. De voormalig WSOF titeluitdager zal gaan uitkomen voor de LFA organisatie. Newell heeft een meervoudige deal getekend. Newell nam afscheid van het Pro-MMA in 2015, maar zal dus na twee jaar afwezigheid zijn comeback gaan maken. Een tegenstander voor zijn eerstvolgende partij is nog niet bekend.

Nick Newell (MMA 13-1) is een man met een verhaal. Newell werd geboren zonder volledige linker arm. Zijn linker arm eindigt bij zijn elleboog. Ondanks deze handicap wist Newell in het college worstelen maar liefst 300 overwinningen te pakken. Newell ging vervolgens verder in het Amateur MMA circuit waar hij een record vestigde van 5-1. In 2009 maakte de Amerikaan de overstap naar het Pro circuit.

Newell won zijn eerste negen wedstrijden in het regionale MMA circuit, met in totaal acht finishes (6 Submissions & 2 (T)KO’s). Newell werd vervolgens opgepikt door het inmiddels opgedoekte World Series of Fighting (WSOF). In 2013 vocht Newell tweemaal voor de organisatie. Zowel TUF veteraan Keon Caldwell als Sabah Fadai werden via Guillotine Choke in de eerste ronde gefinisht. WSOF gaf Newell vervolgens de kans om te vechten om de WSOF Lightweight titel tegen Kampioen Justin Gaethje. Gaethje won via TKO in de tweede ronde en is tot op de dag van vandaag de enige die Newell in zijn Pro-MMA carrière heeft weten te verslaan.

Newell vocht vervolgens in 2015 zijn laatste twee partijen voor de organisatie, en won deze beiden via Unanimous Decision. Newell kondigde vervolgens zijn MMA pensioen aan na aanhoudend blessureleed, maar heeft zich bedacht en zal dus zijn terugkeer gaan maken in de kooi.

Bekijk hieronder een Highlight video van Nick Newell.

Translate »