breaking news

Publiekslieveling Jason Knight vecht tegen Gabriel Benitez tijdens UFC Fresno

October 16th, 2017 | by Marcel Dorff

De man uit D’Iberville, Mississippi Jason Knight zal op 9 December 2017 de Octagon van het Save Mart Center te Fresno, Californië betreden. In de Featherweight divisie neemt hij het op tegen de Mexicaan Gabriel Benitez. Het is niet bekend of het gevecht plaats zal vinden op de Preliminary Card of Main Card van UFC Fight Night 123.

Jason Knight (MMA 20-3/UFC 4-2) kwam in December 2015 de UFC binnen. Hij viel in op short notice voor de geblesseerde Mirsad Bektic tegen de Japanse MMA veteraan Tatsuya Kawajiri. Na een sterke opening in de eerste 2 minuten voor Knight, wist Kawajiri het gevecht te keren en uiteindelijk via Unanimous Decision de UFC debutant te verslaan. In Juli 2016 stond Jason Knight voor de tweede maal in de Octagon. Ditmaal was Jim Alers de tegenstander. In een over en weer gaand gevecht was Jason Knight volgens twee judges beter dan Alers en won hij het gevecht via Split Decision. Beide mannen kregen na afloop $50.000 extra ten gevolge van het winnen van de Fight of the Night bonus. In November 2016 nam Jason Knight het op tegen Daniel Hooker. In Australië verraste Knight de favoriet Hooker via Unanimous Decision. Dit leverde de Knight de Main Card opener op een UFC on FOX card op tegen Alex Caceres. Knight liet zien dat hij iemand is om rekening mee te houden in de toekomst en versloeg Caceres via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Dit leverde de man uit Mississippi de Performance of the Night bonus op. Vervolgens vocht Knight in Dallas, Texas tegen Chas Skelly. Knight liet opnieuw zien over een zeer sterke allround game te bezitten, en finishte Skelly via TKO in de derde ronde. Dit leverde Knight opnieuw de Performance of the Night bonus op. Knight keerde vervolgens terug tijdens UFC 214 in Juli van dit jaar om het op short notice op te nemen tegen topcontender Ricardo Lamas. Lamas bleek echter in een zeer aantrekkelijk gevecht te sterk voor Knight. Lamas won via TKO in de eerste ronde. Jason Knight was voordat hij de UFC binnen kwam de Atlas Fights kampioen en is de enige persoon met een win tegen RFA kampioen Thiago Moises.

Gabriel Benitez (MMA 19-6/UFC 3-2) kwam in 2014 via TUF Latin America 1 de UFC binnen. Benitez kwam tot de halve finale waarin hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in de Nicaraguaan Leonardo Morales. Ondanks het verlies kreeg Benitez een kans van de UFC om tijdens UFC 180 in Mexico te vechten tegen Humberto Brown. Benitez won het gevecht via Guillotine Choke Submission vroeg in de derde ronde. Ruim een half jaar later kwam de UFC opnieuw voor een evenement in Mexico. Opnieuw mocht Benitez opdraven ditmaal tegen Clay Collard. Benitez won het gevecht via Unanimous Decision. Vijf maanden later mocht Benitez (opnieuw in Mexico) vechten tegen Team Alpha Male’s Andre Fili. Fili bleek te sterk voor Benitez die via een Headkick KO het gevecht al in de eerste ronde besliste. Ruim tien maanden later revancheerde Benitez zich voor zijn eerste verlies in de UFC. Via Guillotine Choke Submission werd in Hidalgo, Texas de UFC veteraan Sam Sicilia via Guillotine Choke in de tweede ronde verslagen. Echter kon Benitez die overwinning begin dit jaar geen goed vervolg geven. De sterke Peruviaan Enrique Barzola stond tegenover Benitez. Barzola gebruikte zijn worstelgame naar behoren en won uiteindelijk van Benitez via Split Decision.

Comments are closed.

Translate »