breaking news

Publiekslieveling Jake Matthews vecht tegen Bojan Velickovic tijdens UFC Sydney

October 13th, 2017 | by Marcel Dorff

Ook de ”Celtic Kid” zal tijdens UFC Fight Night 121 in Sydney, Australië niet ontbreken. Jake Matthews keert terug in de Octagon na bijna een jaar afwezigheid. Hij neemt het op in de Welterweight divisie tegen de Serviër Bojan Velickovic. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Qudos Bank Arena op 19 November 2017. Het is niet bekend of het gevecht deel uit maakt van de Preliminary Card of Main Card.

Jake Matthews (MMA 10-3/UFC 4-3) is met zijn 23 jaar een van de jongste atleten op het UFC rooster. Matthews deed als 19-Jarige mee aan TUF Nations. Matthews werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de latere finalist Olivier Aubin-Mercier. Van zijn vier overwinningen in de UFC, won Matthews er drie via Submission en een via TKO. Zijn meest indrukwekkende overwinning kwam in Maart 2016 toen hij laat in de derde ronde Johnny Case wist te finishen via Rear Naked Choke Submission. Het gevecht werd verkozen tot Fight of the Night. In zijn eerste gevecht voor de UFC in de Verenigde Staten ging het mis, Kevin Lee won via TKO in de eerste ronde. Matthews keerde vervolgens terug in Melbourne tijdens het Co-Main Event van UFC Fight Night 101. In November 2016 was Andrew Holbrook de tegenstander. Matthews was favoriet bij het ingaan van het gevecht, maar kon dit niet waarmaken. De Amerikaan Holbrook was via Split Decision te sterk waardoor Matthews nu een losing streak van twee zal moeten doorbreken.

Bojan Velickovic (MMA 15-5-1/UFC 2-2-1) vecht sinds 2016 voor de UFC. De Amerikaanse Serviër maakte in Zagreb zijn debuut tegen de Italiaan Alessio Di Chirico. In een over en weer gaand gevecht won Velickovic uiteindelijk via Unanimous Decision. Een paar maanden later in Juli 2016 vocht Velickovic zijn tweede partij voor de UFC. ATT’s Michael Graves was zijn tegenstander. Graves was nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière, en dat was ook nog het geval na dit gevecht. Het gevecht eindigde namelijk in een Majority Draw waardoor beide mannen ongeslagen bleven binnen de UFC. Echter ging het in December 2016 mis voor Velickovic. In een gevecht waar hij van te voren favoriet was moest hij zijn meerdere erkennen in de Rus Sultan Aliev via Split Decision. Velickovic keerde eerder dit jaar terug in Zweden waar hij het opnam tegen thuisfavoriet Nico Musoke. Velickovic wist Musoke laat in het gevecht via TKO te finishen en de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Velickovic vocht vervolgens in September in Rotterdam tegen de ongeslagen Engelsman Darren Till. Till bleek een maatje te groot voor Velickovic. Echter was het wel een zeer attractief gevecht dat niet als Fight of the Night had misstaan. Till won uiteindelijk via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »