breaking news

ProFight League Playoffs gaan vrijdagnacht van start + matchmaking

October 2nd, 2018 | by Marcel Dorff
ProFight League Playoffs gaan vrijdagnacht van start + matchmaking
PFL
0

MMA liefhebbers kunnen vast nog wel de WSOF organisatie herinneren. De organisatie die namen als Justin Gaethje, Marlon Moraes, David Branch en Blagoy Ivanov voortbracht. Inmiddels heeft WSOF een herstart gemaakt onder de naam ProFight League (PFL). De PFL heeft dit jaar zeven evenementen gehouden tot dusver met daarin acht gewichtsklassen. Elke vechter moest tweemaal vechten in de zeven ”Regular Season” evenementen.

De acht hoogst geplaatste vechters kwalificeerden zich voor de PFL Playoffs in Oktober 2018. Inmiddels zijn we in Oktober 2018 en staat het eerste playoff evenement voor de deur. Aankomende vrijdagnacht zullen de Heavyweight en Featherweight vechters gaan proberen een plekje te veroveren in de finale. Die finales vinden plaats tijdens het zogeheten PFL Championship evenement op 31 December 2018. De acht winnaars krijgen ieder 1 miljoen dollar uitgereikt.

De kwartfinales zullen gaan over twee rondes van vijf minuten. Dit omdat de winnaar later die avond ook de halve finale zal moeten vechten. De halve finale zal gaan over drie rondes van vijf minuten. Voor elke gewichtsklasse heeft de PFL ook nog een reserve gevecht klaargezet mocht een vechter na het winnen van de kwartfinale niet de halve finale kunnen vechten. Dan krijgt de winnaar van het reservegevecht zijn plek.

Valdrin Istrefi (HW) en Timur Valiev (FW) hadden zich beiden gekwalificeerd voor het Playoff evenement aankomende vrijdag. Echter zijn beide mannen geblesseerd geraakt. Hierdoor zal de plek van Istrefi worden ingenomen door Caio Alencar en de plek van Timur Valiev door Jumabieke Tuerxun. Alencar en Tuerxun werden beiden in de ”regular season” evenementen uitgeschakeld, maar krijgen nu dus een onverwachte herkansing.

De ProFight League evenementen zijn in Nederland gratis te bekijken via de officiële Facebook pagina van de organisatie. MMA DNA zal uiteraard aankomende vrijdag een link plaatsen.

Bekijk hieronder de gevechten voor de drie Playoff evenementen deze maand.

PFL Playoffs 1 / 5 Oktober 2018

PFL Playoffs 2 / 13 Oktober 2018

PFL Playoffs 3 / 20 Oktober 2018

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »