breaking news

Pride – Bushido 10: Ikuhisa Minowa vs Giant Silva

April 4th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Op 2 april 2006 was het aan Tokyo, Japan om de wereldberoemde ring van Pride Fighting Championship te ontvangen. Atleten als Dan Henderson, Yuki Kondo, Yves Edwards en Jens Pulver vermaakte het publiek in de Ariake Coliseum op vermakelijke gevechten. Het was aan Ikuhisa Minowa en Giant Silva (Paulo César da Silva) om een zeer opmerkelijke partij neer te zetten. Deze is te zien in de onderstaande video:

Giant Silva begon zijn sport carrière als basketbalspeler bij het nationale team van Brazilië. Later koos de Braziliaan voor de sport Mixed Martial Arts en het worstelen. Met de naam ‘Giant Silva’ heeft hij gevochten in de super-heavyweight (175kg) divisie. Hij heeft een professioneel record van 2-6 en is met 218 cm, acht centimeter langer dan Stefan Struve. Tijdens Pride Bushido 10 verloor hij met een technische knock-out in de eerste ronde.

Ikuhisa Minowa had met zijn 1.75m een flinke uitdaging. Met een record van 62–41–8 wordt Minowa gezien als een veteraan in de sport. Hij heeft gevochten bij organisaties als Pancrase, Pride FC, UFC, Cage Rage, Deep, Dream en Road FC. Minowa wist in zijn partij tegen Giant Silva de afstand te overbruggen met een bijzondere techniek.

Comments are closed.

Translate »