breaking news

Prepolec vs. Hubbard en Smolka vs. MacDonald toegevoegd aan UFC Vancouver

July 25th, 2019 | by Marcel Dorff
Prepolec vs. Hubbard en Smolka vs. MacDonald toegevoegd aan UFC Vancouver
UFC
0

De UFC heeft twee nieuwe partijen bekend gemaakt voor de UFC Fight Night 158 card in Vancouver, BC, Canada op 14 September 2019. De Canadees Kyle Prepolec gaat het opnemen in de Lightweight divisie tegen voormalig LFA kampioen Austin Hubbard. Eveneens maakt ook de Hawaiiaan Louis Smolka zijn opwachting tegen Ryan MacDonald in de Bantamweight divisie. Beide gevechten vinden plaats in de Octagon van de Rogers Arena.

Lees hieronder meer over de vier atleten.

Kyle Prepolec vs. Austin Hubbard

Kyle Prepolec (MMA 12-6/UFC 0-1) is een Canadese MMA vechter die in 2008 op 19-jarige leeftijd zijn Pro-MMA debuut maakte. Na een 3-1 record te hebben neergezet in het regionale circuit kwam Prepolec tweemaal uit voor Bellator MMA. Daar wist hij eenmaal te winnen. Na omzwervingen bij meerdere promoties met wisselend succes kwam Prepolec in 2018 terecht bij de BTC organisatie. Daar pakte hij in zijn debuut de titel door Scott Hudson via KO in de tweede ronde te finishen. Nadat vervolgens in Maart 2019 ook werd gewonnen van UFC veteraan Cody Pfister zou Prepolec overstappen naar de PFC organisatie. Echter kwam de UFC op het pad van de Canadees. Prepolec werd gematcht op short notice tegen Nordine Taleb. Prepolec ging hiervoor een gewichtsklasse omhoog. Echter werd wel verloren via Unanimous Decision. Prepolec gaat nu weer terug naar de Lightweight divisie.

Embed from Getty Images

Austin Hubbard (MMA 10-3/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die sinds 2015 te bewonderen is in het professionele MMA circuit. De Elevation Fight Team vechter wist in het regionale circuit bij meerdere organisaties hoge ogen te gooien. Zo wist hij zijn eerste acht partijen te winnen en onder meer de titel bij de Caged Aggression en Hoosier FC organisaties binnen te slepen. In 2018 maakte Hubbard de overstap naar de LFA organisatie. Tijdens zijn eerste partij wist hij de ongeslagen Harvey Park via Unanimous Decision te verslaan. Dit leverde hem in December 2018 een titelgevecht op tegen Killys Mota. Hubbard vocht erg sterk en won via TKO laat in de vijfde ronde. Hubbard maakte vervolgens tijdens UFC Rochester in Mei 2019 zijn debuut voor de organisatie tegen Davi Ramos. De BJJ specialist was echter te sterk en versloeg Hubbard via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Louis Smolka vs. Ryan MacDonald

Louis Smolka (MMA 15-6/UFC 6-6) debuteerde in de UFC in 2014. Hij won zijn partij tegen Alptekin Ozkilic via Unanimous Decision. Na een kleine setback (Split Decision verlies tegen Chris Cariaso) datzelfde jaar kwam Smolka ijzersterk terug. Zo wist hij Richie Vaculik, Neil Seery, Paddy Holohan en Ben Nguyen achter elkaar te verslaan waardoor hij een winstreak had van vier gevechten. Wat nog meer imponeerde was dat hij zowel Vaculik, Holohan en Nguyen alledrie voor hun eigen thuispubliek wist te finishen. Smolka zou vervolgens vechten tegen Pettis, maar een blessure van Pettis gooide roet in het eten. Brandon Moreno die via TUF 24 de UFC binnenkwam nam het gevecht aan op short notice. Moreno verbaasde vriend en vijand door de hooggerankte Smolka via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Smolka nam het vervolgens op tegen de sterke Ray Borg. Smolka werd drie rondes lang ”outworked” op de grond en verloor via Unanimous Decision. Voor Smolka het tweede verlies op rij in korte tijd. Smolka die werd gezien als een directe bedreiging voor de Top 5 moest tegen Tim Elliott winnen om zijn Top 10 ranking te behouden. Dit ging echter opnieuw mis. Elliott en Smolka maakte er dan weliswaar een zeer spectaculair gevecht van dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus, maar helaas voor Smolka was Elliott de dominante partij waardoor Smolka voor de derde keer op rij verloor. Smolka moest vervolgens winnen van Matheus Nicolau om zijn Top 15 ranking te houden. Dit mislukte, Nicolau won via een dominante Unanimous Decision waardoor Smolka zijn ranking kwijtraakte en door de UFC van zijn contract werd ontheven. Echter wist Smolka bij andere organisaties zijn drie daarop volgende gevechten te winnen. Dit heeft de UFC doen besluiten de Hawaiiaan een nieuw contract te geven. Echter ditmaal wel in de Bantamweight divisie. Smolka maakte tijdens UFC Beijing in November 2018 een succesvolle terugkeer in de Octagon. Smolka versloeg de Tibetaan Su Mudaerji via Armbar Submission in de tweede ronde. Vervolgens werd Smolka tijdens UFC Wichita in Maart 2019 gematcht tegen Matt Schnell. Schnell imponeerde met een Triangle Choke Submission overwinning in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Ryan MacDonald (MMA 10-1/UFC 0-1) is een talentvolle MMA vechter uit Nebraska. Na een amateur carrière van drie jaar maakte hij in 2015 de overstap naar de professionals. MacDonald vocht vooral gevechten in het MMA circuit van Nebraska. Bij de MCF organisatie wist hij zowel de titel in de Bantamweight als in de Featherweight divisie te pakken. In September 2018 maakte MacDonald zijn debuut voor de LFA organisatie tegen Trevor Ward. MacDonald won via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens zou MacDonald op short notice tijdens UFC Nashville zijn debuut maken voor de organisatie tegen Chris Gutierrez. MacDonald had weinig in te brengen en verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »